AUTO

Avocatul Poporului: Unele sanctiuni pentru lipsa rovinietei sunt abuzive

30 martie 2012, ora 14:05, autor(i): Adrian Negrescu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
masinimulte.jpg
Obligarea la plata rovinietei pe un an intreg odata cu amenda pentru lipsa acesteia este un abuz, a declarat, vineri, Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu. El ii indeamna pe romani sa dea in judecata statul.

"Este un abuz sa-i obligi pe cei sanctionati sa plateasca rovinieta pe un an intreg, mai ales in conditiile in care, prin lege, un sofer are optiunea de a cumpara rovinieta pentru perioade mult mai scurte. Am inteles ca exista situatii in care un sofer a fost amendat de mai multe ori, unii chiar de zeci de ori, pentru lipsa rovinietei, si de fiecare data li s-a imputat si contravaloarea rovinietei pentru un an intreg. Asa ceva nu este in regula, este un abuz", a declarat Gheorghe Iancu.

Avocatul Poporului i-a indemnat pe care cei au fost amendati sa dea in judecata statul. "Oamenii reclama probleme si la modul in care sunt intocmite procesele verbale de constatare a abaterilor, si cu modul in care acestea sunt comunicate - aici existand intarzieri enorme, si cu modul in care sumele sunt instituite ca datorii la Administratiile Financiare - desi aici, din cate am inteles, abuzurile sunt aproape inexistente. Ii incurajez pe toti cei care au probleme in acest sens sa se adreseze justitiei si, evident, sa ne contacteze si pe noi, pentru a gasi cele mai bune metode pentru a rezolva aceasta problema cu care, din cate inteleg, se confrunta zeci, sute de mii de cetateni", a precizat Gheorghe Iancu.

Avocatul Poporului a precizat ca amenda pentru lipsa rovinietei este corecta. "Sa-l amendezi pe soferul care nu are rovinieta este in regula, este normal. Chiar si atunci cand este vorba despre mai multe sanctiuni. Sunt fapte diferite, chiar daca abaterea este aceeasi. A incalcat o lege, nu si-a respectat obligatia. Insa a-l forta sa plateasca rovinieta pentru un an intreg de mai multe ori este un abuz", a insistat Iancu.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 27 Februarie 2021, 11:13
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter