AUTO

Ce uzine Renault din regiune produc mai ieftin decat Dacia

15 septembrie 2014, ora 13:03   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dacia1.jpg
Salariul mediu brut al unui operator de la uzina Dacia din Mioveni l-a depasit anul trecut pe cel al unuia de la uzina care produce Clio in Turcia, scrie publicatia franceza Les Echos intr-un articol in care explica de ce Romania nu mai e o tara in care grupul Renault poate produce ieftin. Salariile medii din Romania sunt de aproape trei ori mai mari decat la uzina din Tanger si sunt peste cele din Rusia, mai noteaza publicatia.

Costurile medii salariale la uzina Dacia din Mioveni au crescut cu 26% in ultimii patru ani, in timp ce la Bursa, in Turcia, cresterea a fost de 6%, spune Arnaud Deboeuf, sef al gamei Entry la Renault.

Practic, in 2013 salariul mediu lunar brut al unui operator la Mioveni a fost de 950 euro, in timp ce la Bursa (Turcia) salariul era de 925 euro.

Diferenta e mare fata de uzina Avtoframos care asambleaza Logan si Sandero langa Moscova (salariul lunar de 920 euro), in timp ce la uzina Lada AvtoVAZ din Togliatti (parte a Renault) salariul mediu este 500 euro.Principalul concurent al uzinei Dacia este insa sit-ul de la Tanger din Maroc unde salariul este de 340 euro/luna, de 2,8 ori mai mic decat la Mioveni, scrie publicatia franceza, citata de 0.100.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Edi a spus:
04/10/2014 11:25
Trebuie la naiba sa scada odata imensele taxe pe locul de munca ce sunt in Romania de 20 de ani !!
Taxele nesimtite cu care este incarcat salariul net de regimurile KGB-isto-corupto-balcanice ca sa poata sustine imensa hidra bugetara, face nerentabila orice afacere serioasa si care lucreaza "la alb" si alunga fabricantii seriosi si îi ruineaza pe cei care au mai ramas.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 11 August 2020, 09:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter