AUTO

CNADNR: Lotul 3 al autostrazii Sibiu - Orastie are fisuri

26 noiembrie 2014, ora 15:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Autostrada2.jpg
Lotul 3 al autostrazii Sibiu-Orastie a fost deschis circulatiei la 14 noiembrie fara receptia lucrarilor, potrivit CNADNR, care precizeaza ca pe aceasta sosea au fost depistate "fisuri superficiale", care vor fi remediate pe banii constructorului.

"Precizam ca receptia lucrarilor nu a fost efectuata si reamintim ca traficul rutier pe tronsonul de autostrada Orastie – Sibiu Lot 3 a fost deschis in data de 14 noiembrie 2014. Astfel, receptia lucrarilor pentru acest lot al Autostrazii Orastie - Sibiu va fi efectuata doar atunci cand antreprenorul va remedia toate degradarile superficiale aparute pe acest sector de drum", transmite CNADNR.  

In privinta aparitiei unor fisuri la km 60+66, investigatiile au aratat ca acestea sunt "de natura superficiala" si nu afecteaza stabilitatea corpului autostrazii si siguranta traficului rutier, mai spun oficialii Companiei de Drumuri.  

"Referitor la remedierea defectelor aparute atat in perioada de executie a lucrarilor, cat si in perioada de garantie (4 ani), precizam ca responsabilitatea revine in totalitate antreprenorului conform prevederilor contractului Proiectare si Executie Autostrada Orastie – Sibiu, lot 3, km 43+855 - km 65+965. In acest sens, mentionam ca lucrarile de remediere vor fi executate pe riscul si cheltuiala antreprenorului, fara costuri suplimentare pentru CNADNR", se mai arata in comunicatul CNADNR.    In prezent sunt investigate cauzele care au determinat producerea acestor fisuri, in vederea stabilirii masurilor de remediere necesare.    

"Antreprenorul si consultantul aplica un program permanent de monitorizare zilnica, urmarind astfel evolutia acestui fenomen in vederea remedierii defectelor constatate. Precizam ca in cazuistica de specialitate, astfel de degradari superficiale s-au constatat in exploatarea si a altor autostrazi si drumuri noi", potrivit CNADNR.  

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a inaugurat la 14 noiembrie lotul 3 al Autostrazii Sibiu-Orastie.  

Loturile 1, 2 si 4 din Autostrada Sibiu-Orastie au fost deschise traficului in decembrie 2013, lotul 3, de la Saliste la Cunta, ramanand insa in santier din cauza alunecarilor de teren din zona. Loturile 1, 2 si 4 ale acestei autostrazi, cu o lungime totala de 60,5 kilometri, au fost realizate in urma unei investitii totale de 1,46 miliarde delei (326,5 milioane de euro), fara TVA. Lotul 3, construit de italienii de la Impregilo, are o lungime de 22 de kilometri, dintre care sase au fost afectati de alunecari de teren.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 26 Septembrie 2021, 01:02
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter