- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia, vedeta in revista americana Time (Foto-Reportaj)

04 Aug, 12:15 • Redactia DailyBusiness
Revista americana Time prezinta Dacia drept cel mai profitabil brand pentru export al Romaniei, care a inregistrat cresteri puternice in aceste timpuri economice dificile, intr-un fotoreportaj dedicat marcii romanesti "Dacia, masina romaneasca care a putut" (The Dacia, the Romanian Car That Could).
Dacia, vedeta in revista americana Time (Foto-Reportaj)

„Infiintata cu ajutorul Renault la inceputul regimului lui Ceausescu, compania Dacia a scos pe piata primul sau model, Dacia 1300, in anul 1969. Design-ul sau a ramas practic neschimbat timp de 35 de ani, rezistand regimului Ceausescu”, noteaza publicatia americana.

Aceasta prezinta si momentul privatizarii companiei, in 1999, cand a fost cumparata de francezii de la Renault care au dezvoltat-o agresiv.

„Noi modele, precum Loganul, au fost produse si vandute in tari in care Renault este prezent. Pretul extraordinar de mic a ajutat brand-ul sa ajunga la mii de cumparatori din Germania, Franta si Italia. In 2009, compania a vandut 200.000 de masini Europa de Vest. La nivel global, vanzarile sale au crescut cu peste 20% in 2009, comparativ cu anul precedent”, se mai precizeaza in Time.
[img=797]Sursa: Time.com[/img]
Publicatia americana subliniaza atentia si mandria cu care romanii isi trateaza masinile Dacia vechi. „Si chiar daca nu mai functioneaza, vechea Dacie isi gaseste o intrebuintare la romani. Spre exemplu, o familie de ciobani foloseste o astfel de masina ca adapost in cazul dezlantuirii unor furtuni pe pajistea lor”, mai noteaza Time.

Despre acest subiect a mai scris si Realitatea.net.

Click aici pentru a vedea integral fotoreportajul Time.com.