- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Ford creste productia modelelor Fiesta si Ka in Europa

01 Mar, 12:29 • Redactia DailyBusiness
Ford Motor a crescut productia de automobile din Europa in primul trimestru din 2010, in conditiile in care vanzarile la modelele Fiesta si Ka au depasit estimarile, a declarat John Fleming, CEO-ul Ford Europa, potrivit Bloomberg.
Ford creste productia modelelor Fiesta si Ka in Europa

Ford va produce 460.300 de unitati sau cu 4,6% mai multe masini decat era planuit initial, a declarat Fleming, prezent la Salonul International Auto de la Geneva.

Odata cu cresterea productiei, Ford va produce cu 117.000 masini mai mult decat in 2008, cand si-a redus capacitatea de productie pentru a reduce stocurile.

„In ianuarie si februarie, intr-adevar, cererea a fost mai mare decat ne asteptam. Este greu de spus daca a revenit increderea sau este vorba de subventiile acordate de stat”, a declarat Fleming.

Modelul Fiesta a inregistrat in ianuarie o crestere de 34% pe piata europeana, unde s-au vandut 39.200 de unitati, iar Ka si-a sporit vanzarile cu 57% pana la 8.500.

Inregistrarile de autoturisme noi din UE au crescut cu 13% in prima luna a anului, cele mai mari avansuri inregistrandu-le Franta, Italia si Marea Britanie.