- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Fostul presedinte GM iese la pensie cu beneficii de peste 10 mil. $

15 Jul, 11:05 • Redactia DailyBusiness
Fostul presedinte si CEO al producatorului auto General Motors (GM), Rick Wagoner (foto), se va pensiona incepand cu 1 august, iar valoarea pachetului de beneficii pe care il va primi odata cu retragerea depaseste 10 milioane de dolari (7 milioane de euro), potrivit Associated Press.
Fostul presedinte GM iese la pensie cu beneficii de peste 10 mil. $

Wagoner, in varsta de 56 de ani, care a fost concediat de administratia Obama pe 30 martie, va primi 1,6 milioane de dolari (1,1 mil. euro) reprezentand beneficii anuale in urmatorii 5 ani, la care se adauga o pensie anuala de 74.000 de dolari (53.000) pentru tot restul vietii.

Fostul CEO al GM, care si-a petrecut 32 de ani in cadrul companiei, poate, de asemenea, sa opteze pentru incasarea unei polite de viata platita de companie in valoare de 2,6 milioane de dolari (1,8 mil.euro).

Suma acordata lui Wagoner vine in contextul in care compania a redus beneficiile acordate celor mai multi dintre angajatii care urmeaza sa se pensioneze.

Cu toate acestea, pachetul de beneficii este mult mai mic decat cel al altor fosti presedinti de companii mari din Statele Unite care s-au pensionat in ultimii ani. De exemplu, fostul presedinte al ExxonMobil, Lee Raymond, a primit un pachet de pensionare de 400 de milioane de dolari in 2006, in timp ce fostul presedinte al Merrill Lynch, Stan O’Neal, a primit 161 de milioane de dolari in 2007, desi compania inregistrase pierderi majore in acea perioada.

General Motors a anuntat in urma cu o saptamana iesirea din faliment, urmand ca activitatea grupului sa fie preluata de o noua companie, cu aceeasi denumire, insa care va detine numai activele viabile, restul urmand sa fie vandute sau lichidate.