AUTO

GM vrea sa investeasca 2,6 mld. dolari in dezvoltarea de masini hybrid

02 aprilie 2009, ora 14:16   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Modelul electric Volt al GM ar putea costa 40.000 de dolari, speculeaza presa internationala
Modelul electric Volt al GM ar putea costa 40.000 de dolari, speculeaza presa internationala
Concernul auto american General Motors a solicitat autoritatilor americane o linie de finantare cu dobanda redusa, in valoare de 2,6 mld. $ (1,9 mld.euro), pentru a finanta dezvoltarea a 3 modele de automobile ecologice.
Daca va primi banii, GM ii va folosi pentru dezvoltarea modelului Volt, prima masina cu motor electric a grupului, ce va intra in productie din 2010, si a altor doua automobile derivate din acesta.

Noul ajutor cerut de GM statului american ridica la 10,3 miliarde de dolari (7,7 mld. euro) suma totala solicitata de grup Departamentului pentru Energie al SUA, in contextul noii politici "green", demarata de Administratia Obama.

"Vrem ca pe viitor sa construim masini mai putin poluante, cu un consum mai redus", a declarat Barack Obama.In total, suma totala ceruta de General Motors autoritatilor americane, ce include si ajutoarele financiare menite sa asigure lichiditatea afacerii, in contextul scaderii masive a vanzarilor, se ridica la 30 miliarde dolari (22,5 mld. euro).

Presedintele american a respins, la finele lunii martie, planul de restructurare propus de GM, declarand ca guvernul va sustine financiar compania doar daca va prezenta proiecte viabile pentru viitor. Obama a impus chiar un termen de 60 de zile in care noua conducere a GM sa propuna un nou program de restructurare.

Barack Obama nu a exclus varianta ca, in cazul unui esec, General Motors sa fie nevoit sa intre sub protectia legii falimentului.

Obama a spus ca un faliment rapid si negociat este cea mai buna optiune pentru restructurarea si imbunatatirea competitivitatii GM.

Compania ar urma sa pastreze doar marcile si activitatile rentabile, iar restul sa fie vandute investitorilor interesati sau lichidate.

Printre diviziile neprofitabile ale grupului se afla Saturn si Hummer.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Transport a spus:
02/04/2009 15:37
Ar fi o miscare inteligenta pentru cei de la GM
 
radu simionescu a spus:
03/04/2009 16:02
Cred ca sunt "un pic" obligati sa se reorienteze. Industria auto a fost intentionat falimentata, petrolul este din ce in ce mai greu de obtinut si atunci cand ai o singura sursa de energie fara alternative e greu.. din ce in ce mai greu. Cineva va avea de castigat enorm, nu doar in domeniul acesta ci si in altele, mai mult sau mai putin adiacente. Criza este o dorinta a catorva persoane care vor si pot sa refaca intr-un alt fel o ordine.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 15 Noiembrie 2019, 20:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter