AUTO

Indienii de la Tata si Mahindra sunt interesati de Hummer, marca GM

09 iunie 2008, ora 16:45 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Indienii vor sa preia marca Hummer
Indienii vor sa preia marca Hummer
Cele doua mari companii auto indiene, Tata Motors si Mahindra & Mahindra, sunt interesate de preluarea marcii Hummer. Informatia vine in contextul in care conducerea General Motors nu a exclus o posibila vanzare a marcii.
Rick Wagoner, CEO General Motors, a declarat cu ocazia reuniunii nationale a actionarilor grupului ca este posibil ca brandul Hammer sa fie vandut, in conditiile dificultatilor financiare si procesului de restructurare a activitatii companiei.

Vanzarile modelelor Hummer au scazut cu circa 60% doar in ultimul an, pe fondul noilor norme de poluare anuntate in SUA.

In acest conditii, scrie presa americana, GM ar fi declansat o serie de negocieri cu companiile interesate de preluarea marcii, printre acestea aflandu-se Tata Motors si Mahindra & Mahindra.Interesul celor doua companii este diferit. Dupa ce a preluat Jaguar si Land Rover, pentru 2,3 miliarde de dolari, Tata Motors intentioneaza sa devina unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de automobile.

Pe de alta parte, interesul indienilor de la Mahindra&Mahindra este dat de platforma Hummer, compania incercand sa intre pe piata SUV-urilor. De asemenea, grupul indian spera sa capteze o parte din cererea americana de automobile ieftine si cu consum redus, prin preturi si paleta larga de oferte.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 27 Octombrie 2021, 00:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter