- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Orban: Rovinietele vor fi citite cu camere video, de anul viitor

30 Apr, 15:06 • Redactia DailyBusiness
Actualul sistem de roviniete va fi modificat anul viitor, prin realizarea unui sistem de camere video pe drumurile nationale pentru verificarea existentei si valabilitatii acestora, a declarat miercuri Ludovic Orban, ministrul Transporturilor.
Orban: Rovinietele vor fi citite cu camere video, de anul viitor

„Exista un proiect de inlocuire a acestui sistem, prin montarea de camere video pe toate drumurile nationale, care vor citi datele de pe roviniete. Evident, va fi schimbata si forma actuala si designul rovinietelor”, a spus Orban.

Acest proiect a fost anuntat in urma cu un an si ar fi trebuit sa intre in functiune incepand cu 2008, insa implementarea sa a fost intarziata.

Pe de alta parte, ministrul Transporturilor a precizat ca nu a existat anul acesta o „criza” a rovinietelor.

„Nu a fost facuta alimentarea cu roviniete in toate statiile cu care au existat contracte, insa acestea s-au gasit in majoritatea locatiilor”, a spus Ludovic Orban. El a adaugat ca singurii care nu au avut roviniete sunt cei care „nu au iesit cu masinile din Bucuresti anul acesta”.

Mai mult, ministrul Transporturilor a declarat ca in acest moment sunt deschise procedurile de licitatie, astfel incat rovinietele sa existe pe piata in toate locatiile contractate.