- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Productia celei mai ieftine masini din lume, in impas

04 Sep, 08:43 • Redactia DailyBusiness
Compania indiana Tata Motors a oprit constructia uzinei din estul Indiei unde urma sa produca masina, din caza protestelor locuitorilor. Indienii sunt decisi sa continue insa proiectul si sa lanseze pe piata Nano, in octombrie, la 2500 de dolari.
Productia celei mai ieftine masini din lume, in impas

Modelul urma sa fie produs la o uzina a carei constructie era aproape terminata, la Singur, in estul Indiei, in apropiere de Calcutta.

Lucrarile au fost insa oprite la sfarsitul saptamanii trecute, dupa ce zeci de mii de manifestanti au incercuit uzina, ca sa protesteze fata de intentia companiei de a le prelua terenurile in conditiile in care India vrea sa atraga mai multi investitori industriali, relateaza, miercuri, AFP.

Un oficial al Tata Motors, a declarat sub anonimat, pentru AFP, ca, urmare a crizei, compania ia in considerare, tot mai serios, o schimbare a amplasamentului de productie altundeva in India, dar ca nu va renunta la productia celei mai ieftine masini din lume.

„Tata Motors este constransa sa suspende constructia si munca de la uzina Nano de la Singur, tinand cont de agitatie si de conflicte. Ar fi extrem de optimist sa ne imaginam ca este posibila o revenire la normal in urmatoarele zile, in conditiile in care in ultimele luni nu s-a intamplat nimic”, a declarat oficialul Tata.

Primul grup auto din India, care a cumparat in martie marcile Jaguar si Land Rover de la Ford, spera sa lanseze in octombrie modelul Nano, vandut cu 2.500 de dolari.