- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Publicis, agentia globala a Renault, a castigat un proiect special pentru Dacia in Romania

06 Jul, 13:36 • Redactia DailyBusiness
Publicis si Publicis Events au castigat pitchul organizat de Dacia GroupeRenault in Romania pentru organizarea turneului national "Dacia Duster Offroad Experience". Contul full service al Dacia in Romania este gestionat de agentia Graffiti BBDO, singura tara europeana in care Renault nu lucreaza cu Publicis.
Publicis, agentia globala a Renault, a castigat un proiect special pentru Dacia in Romania

Contul Dacia a intrat in portofoliul Graffiti dupa anul 1999, cand brandul romanesc de automobile a fost achizitionat de Renault. Pe plan global, publicitatea producatorului francez de automobile este gestionata de grupul Publicis, care a castigat si majoritatea licitatiilor facute pe zona proiectelor speciale (evenimente) in Romania pentru Dacia.

Pe zona de creatie, strategie si implementare a campaniilor, Graffiti a castigat, pana in prezent, toate licitatiile organizate pentru brandul Dacia in Romania. Agentia romaneasca a castigat in 2004 pentru Dacia premiul cel mare al primei editii Effie in Romania, festivalul care masoara eficienta in publicitate, cu campania de lansare a Dacia Solenza.

In ce consta turneul dedicat Duster

Turneul national coordonat de Publicis cuprinde 4 evenimente in centrul carora se afla un circuit 4X4. Noul SUV Duster va rula pe un traseu prevazut cu 6 obstacole.

„Ca sa evidentiem cat mai bine performantele SUV-ului romanesc, am construit un circuit cu 6 obstacole printre care, in premiera nationala, trunchiul de con pe care masina poate rula, in plan de inclinat de 32 de grade, fie cu toate rotile sale, fie doar cu doua. Rampa inalta de aproximativ 2,5 m, balansoarul, inclinarile laterale, toate aceste obstacole au simulat perfect denivelarile si incercarile prin care poate trece un automobil 4X4 in timpul rularii pe teren accidentat”, a declarat Bogdan Voina, account manager la Publicis Events.

Startul turneului a fost dat de evenimentul care a avut loc in perioada 1-4 iulie, in Bucuresti si a constat intr-un circuit offroad, amenajat in parcarea Baneasa Shopping City. Trei vehicule Dacia Duster cu tractiune integrala, conduse de piloti profesionisti, au rulat cate 10 ore in fiecare zi.

Cele patru 4 zile ale evenimentului din Bucuresti au inregistrat peste 1200 de inscrieri la drive-testul pe circuit, in timp ce alte 400 de inscrieri au solicitat agentilor autorizati drive-teste in oras.

Turneul „Dacia Duster Offroad Experience” va continua pe litoral si in alte trei mari orase ale tarii. Mamaia va fi prima destinatie unde, in perioada 15-18 iulie, circuitul va fi amenajat in apropierea Hotelului Rex. Din septembrie, demonstratiile vor continua la Timisoara (3-5 septembrie), Cluj (10-12 septembrie) si Iasi (17-19 septembrie).