AUTO

Top 5 cele mai scumpe masini vandute in 2013 (Foto)

01 februarie 2014, ora 00:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
F.jpg
Automobilele vintage sunt interesante nu numai ca piese de colectie pentru pasionati, ci si ca plasamente pentru investitii, in conditiile in care dupa colapsul din 2008, bancile nu au mai oferit dobanzi la fel de atractive ca inainte de criza. Vezi cele mai scumpe "bijuterii" vandute la licitatie anul trecut.

Automobilele de colectie, vechi de 50-60 de ani, gasesc multi amatori dornici sa le cumpere.

"Chiar daca esti multumit de conditiile de securitate oferite de banca, prea mult nu castigi tinand banii intr-un depozit", a declarat James Knight de la casa Bonhams, care a organizat in 2013 licitatii in valoare totala de 30 milioane de dolari pentru acest tip de autovehicule.

O alta companie de profil, Gooding&Co. din California, a realizat anul trecut vanzari de 192,6 milioane de dolari la aceeasi categorie.

Modelul de Formula 1 Mercedes-Benz W196 este probabil nu numai cea mai scumpa masina vanduta la licitatie in 2013, ci din toate timpurile, cu un pret de 29,7 milioane de dolari.

Juan Manuel Fangio a pilotat-o in 1954 catre primul loc in cursele de Grand Prix din Germania si Elvetia. La vremea ei, a insemnat o revolutie tehnologica, prin motorul cu injectie cu 8 cilindri in linie si nu in V, cum aveau automobilele pana atunci.

A fost adjudecata la o licitatie in iulie. In lume mai exista numai trei modele similare, toate apartinand unor muzee sau institutii care nu au de gand sa le scoata la vanzare. 

Ferrari 275 GTB/4*S N.A.R.T. Spider (fabricat in 1967) a costat 27,5 milioane de dolari.

Este o cabrioleta echipata cu motor cu 12 cilindri in V, dezvoltand 300 de cai putere. N.A.R.T. reprezinta initialele de la North American Racing Team.

Un om de afaceri din Carolina de Nord a cumparat masina direct de la Ferrari in 1968 si l-a pastrat pana cand a murit, in 2007. Familia sa a scos asta-vara automobilul la o licitatie de caritate.

Numai 10 exemplare ale acestui model au fost construite vreodata. Unul dintre acestea a fost condus de actorul Steve McQueen in filmul "Afacerea Thomas Crown, realizat in 1968. McQueen chiar a cumparat un N.A.R.T. si a intentionat sa isi mai ia unul, dupa ce primul fusese avariat intr-un accident.  

Pe locul 3 se afla un Ferrari 250 LM, produs in 1964.

Exemplarul vandut in noiembrie, la New York, a atras cel mai mare pret dintre toate cele 32 realizate vreodata, 14,3 milioane de dolari.

Are un motor cu 12 cilindri in V, o putere de 320 CP si atinge o viteza maxima de peste 240 km/h. Vehiculul a castigat primul loc la clasa lui si s-a pozitionat pe 8 overall in cursa de 24 de ore de la Daytona, organizata in 1968.

Exemplarul vandut la casa de licitatii Sotheby's a concurat sla Daytona si in 1969, dar si in alte competitii.  

Automobilul Ferrari 340/375 MM Berlinetta Competizione (an de fabricatie 1953) a fost adjudecat pentru 12,8 milioane de dolari, la o licitatie care a avut loc in Italia, in luna mai anul trecut.

Dotat cu un motor de 340 CP, a obtinut locul intai la cursa de 12 ore de la Pescara din 1953 si a fost unul dintre componentii echipei Ferrari care castigat campionatul producatorilor auto din acel an.

Este singurul Ferrari "de lucru" (realizat special de compania italiana pentru a participa la competitii) care a fost pilotat de trei campioni mondiali: Alberto Ascari, Nino Farina si Mike Hawthorn.  

Ferrari 250 GT 14-Louver Berlinetta ocupa locul 5 in clasament. Fabricat in 1957, vandut in august 2013, la o licitatie in California, cu 9,5 milioane de dolari.

A fost cel mai mare pret atras vreodata pentru masinile din aceasta categorie. Numai noua exemplare construite, din care au rezistat timpului opt.

Proiectat pentru a servi atat ca automobil de autostrada, cat si pentru a participa la curse, a obtinut locul 4 la Cupa Inter-Europa din 1957 si locul 9 la competitia Mille Miglia din acelasi an.

Autovehiculul, reconditionat in urma cu doi ani, are motor de 12 cilindri in V si 240 CP si este echipat cu frane pe patru roti.Cititi articolul original in: TheStreet.com
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 23:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter