AUTO

Transfagarasanul, inchis de sambata intre Piscu Negru si cabana Balea Cascada

01 noiembrie 2014, ora 12:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
trans.jpg
Transfagarasanul va fi inchis incepand de sambata, 1 noiembrie, pana pe 30 iunie 2015, de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru) pana la kilometrul 130+800 (cabana Balea Cascada), reaminteste Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane

Potrivit unui comunicat Infotrafic, "in judetul Arges ramane deschis tronsonul Bascov (km 0+000) — Piscu Negru (km 104+000), iar in judetul Sibiu, tronsonul cabana Balea Cascada (km 130+800) — intersectia cu DN1 — zona Cartisoara (km 151 +955)".

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) anuntase de joi ca drumul national DN 7C — Transfagarasan se inchide circulatiei rutiere pe segmentul cuprins intre Piscu Negru (kilometrul 104) si Cabana Balea Cascada (kilometrul 130 + 800) in perioada 1 noiembrie 2014 — 30 iunie 2015.

'Participantii la trafic sunt rugati sa respecte semnalizarea rutiera existenta pe urmatoarele sectoare din drumul national DN 7C Transfagarasan: km 0+000, localitatea Bascov, judetul Arges si km 104+000, Piscu Negru, judetul Arges; km 130+800, Cabana Balea Cascada si intersectia cu DN 1 km 151 +955, judetul Sibiu', se mentiona in comunicatul CNADNR.Potrivit companiei de drumuri, decizia a fost luata in conformitate cu regulamentul de functionare nr. 524/1995 al drumului national DN 7C — Transfagarasan si este determinata de conditiile meteorologice nefavorabile (zapada abundenta si suprafete lunecoase) si fenomene naturale extreme (alunecari de teren, caderi de stanci) care pot periclita siguranta circulatiei.

DN 7C — Transfagarasan, care asigura legatura intre judetele Arges si Sibiu, este inchis oficial opt luni pe an, intre 1 noiembrie si 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104 (Piscu Negru — judetul Arges) si kilometrul 131 (Balea Cascada — judetul Sibiu), pe celelalte portiuni circulatia fiind permisa tot timpul anului. In septembrie, s-au implinit 40 de ani de la inaugurarea Transfagarasanului, drum construit sa treaca peste zona de creasta a Masivului Fagaras, cel mai inalt lant muntos din Romania.

Soseaua urca pana la o altitudine de 2.042 de metri in caldarea glaciara Balea, fiind al doilea drum din Romania, ca inaltime, dupa Transalpina, care strabate Muntii Parang si ajunge pana la 2.145 de metri in pasul Urdele.

Transfagarasanul are doua benzi de circulatie, o lungime de aproximativ 92 de kilometri, iar din cauza celor peste 800 de serpentine si a drumului in rampa, viteza medie cu care pot rula masinile este de cel mult 40 de kilometri la ora.

Drumul incepe din comuna Arefu, in judetul Arges, la kilometrul 61 al DN7C si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN1. Pe intregul traseu sunt construite 27 de poduri si viaducte, dar si cel mai lung tunel din Romania (887 de metri), Tunelul Balea. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici, scrie Agerpres.

Citeste si Transfagarasanul ar putea fi inchis cel mult trei luni pe an
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din AUTO
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter