BURSE

ASF a aprobat oferta publica de rascumparare de actiuni a Fondului Proprietatea

11 octombrie 2013, ora 10:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
calc-bani-mare.jpg
Sucursala locala a companiei Franklin Templeton Investment Management Limited UK, administratorul Fondului Proprietatea (FP) a primit joi aprobarea din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a lansa prima oferta publica de rascumparare din istoria pietei de capital din Romania, pentru actiunile Fondului, in valoare de 600 milioane lei, echivalentul a 135 milioane euro.

„Obiectivul ofertei este accelerarea programului actual de rascumparari al Fondului, demarat in aprilie 2013 si returnarea de lichiditati intr-un mod mai rapid pentru actionari. in ritmul actual, programul de rascumparari s-ar incheia in aproximativ un an si credem ca este in interesul actionarilor sa grabim executarea acestuia. Este, de asemenea, important de subliniat ca oferta publica asigura un tratament egal pentru toti actionarii nostri; fiecare dintre acestia are dreptul sa participe si sa-si ofere actiunile detinute la Fondul Proprietatea, cu alocare proportionala in caz de suprasubscriere a ofertei”, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

La sfarsitul lunii septembrie, FP a anuntat ca intentioneaza sa lanseze o oferta publica de cumparare pentru actiuni proprii, prin care sa rascumpere 4,35% din actiuni.

In luna aprilie, FP a lansat un program de rascumparare de actiuni, pentru cel mult 8% din actiunile proprii.Oferta publica de cumparare va fi derulata prin BCR si casa de brokeraj Wood&Company Financial Services, potrivit Agerpres.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 13 August 2020, 22:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter