BURSE

Bittnet emite primele drepturi de preferință pe o nouă piață din cadrul AeRO

14 decembrie 2016, ora 17:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bitnett.jpg
Bittnet (BNET), prima companie IT din România care s-a listat pe piața AeRO operată de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a emis 4,5 mil. de drepturi de preferință pentru acționarii existenți la 20 mai 2016. Acestea se vor tranzacționa în perioada 16-30 decembrie 2016 în cadrul unei oferte publice, a cărei valoare maximă este de 0,78 mil. Lei.

„Avem aici două premiere. Prima constă în faptul că, pe 13 decembrie, am emis decizia de înființare a unei noi piețe în cadrul AeRO dedicată drepturilor de preferință, mai ales că ele reprezintă un instrument extrem de convenabil pentru acționari, din perspectiva creșterii de capital. A doua premieră este că Bittnet, o companie de succes din România, este primul emitent al unor drepturi de preferință pe această nouă piață”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Emiterea drepturilor de preferință a avut loc în contextul în care Bittnet (BNET) intenționează să-și majoreze capitalul social prin aport în numerar. Vor fi oferite 1 milion de acțiuni la un preț de 0,78 lei/acțiune.

Operațiunea de majorare de capital presupune, în prima etapă, oferirea de acțiuni numai deținătorilor drepturilor de preferință. Acțiunile oferite vor fi subscrise proporțional cu numărul drepturilor de preferință, deținute ulterior încheierii perioadei de tranzacționare a acestora, în perioada 9 ianuarie-8 februarie 2017.Rata de subscriere este de 4,5 drepturi pentru achiziționarea unei acțiuni noi. În etapa a doua, acțiunile rămase nesubscrise vor fi oferite investitorilor calificați. Sumele atrase vor fi folosite pentru capital de lucru și extinderea activității companiei. Oferta este intermediată de SSIF Intercapital Invest S.A.

„Continuăm activitatea pe piața de capital cu o operațiune de majorare de capital cu un pas premergător de tranzacționare a drepturilor de preferință. Astfel, acționarii care dețineau acțiuni la data de 20 Mai 2016, au 2 săptămâni să decidă dacă preferă să subscrie acțiuni la preț preferențial, dacă doresc să subscrie mai multe acțiuni decât ar avea dreptul teoretic, sau, dacă, dimpotrivă, preferă să vândă dreptul de subscriere altor investitori”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet.

Bittnet (BNET) este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înființată în 2007. Compania oferă clienților săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare soluții IT (infrastructură de rețea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless), dar și servicii de suport tehnic, fiind axată pe tehnologii noi și inovare. În aprilie 2015, a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Piața AeRO a fost lansată în februarie 2015 și este o piață dedicată antreprenorilor în căutare de finanțare pentru afacerile lor și pentru investitorii care caută noi oportunități de investiții unde banii lor nu doar că pot crește, ci, de asemenea, pot susține unele dintre viitoarele companii de top ale României. Avem aici două premiere. Prima constă în faptul că, pe 13 decembrie, am emis decizia de înființare a unei noi piețe în cadrul AeRO dedicată drepturilor de preferință, mai ales că ele reprezintă un instrument extrem de convenabil pentru acționari, din perspectiva creșterii de capital. A doua premieră este că Bittnet, o companie de succes din România, este primul emitent al unor drepturi de preferință pe această nouă piață”, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB. Emiterea drepturilor de preferință a avut loc în contextul în care Bittnet (BNET) intenționează să-și majoreze capitalul social prin aport în numerar. Vor fi oferite 1 milion de acțiuni la un preț de 0,78 lei/acțiune. Operațiunea de majorare de capital presupune, în prima etapă, oferirea de acțiuni numai deținătorilor drepturilor de preferință. Acțiunile oferite vor fi subscrise proporțional cu numărul drepturilor de preferință, deținute ulterior încheierii perioadei de tranzacționare a acestora, în perioada 9 ianuarie-8 februarie 2017. Rata de subscriere este de 4,5 drepturi pentru achiziționarea unei acțiuni noi. În etapa a doua, acțiunile rămase nesubscrise vor fi oferite investitorilor calificați. Sumele atrase vor fi folosite pentru capital de lucru și extinderea activității companiei. Oferta este intermediată de SSIF Intercapital Invest S.A. Continuăm activitatea pe piața de capital cu o operațiune de majorare de capital cu un pas premergător de tranzacționare a drepturilor de preferință. Astfel, acționarii care dețineau acțiuni la data de 20 Mai 2016, au 2 săptămâni să decidă dacă preferă să subscrie acțiuni la preț preferențial, dacă doresc să subscrie mai multe acțiuni decât ar avea dreptul teoretic, sau, dacă, dimpotrivă, preferă să vândă dreptul de subscriere altor investitori”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet. Bittnet (BNET) este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înființată în 2007. Compania oferă clienților săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare soluții IT (infrastructură de rețea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezență sau wireless), dar și servicii de suport tehnic, fiind axată pe tehnologii noi și inovare. În aprilie 2015, a devenit prima companie IT din România listată la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Piața AeRO a fost lansată în februarie 2015 și este o piață dedicată antreprenorilor în căutare de finanțare pentru afacerile lor și pentru investitorii care caută noi oportunități de investiții unde banii lor nu doar că pot crește, ci, de asemenea, pot susține unele dintre viitoarele companii de top ale României.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 00:39
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter