BURSE

BVB a anuntat revocarea lui Victor Cionga de la conducere (Update 1)

29 martie 2013, ora 10:48, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Victor Cionga.jpg
BVB a anuntat vineri ca directorul general, Victor Cionga, a fost revocat din functie, dupa sapte luni de mandat, administratorii bursei apreciind ca restructurarea operatorului pietei de capital nu a inregistrat un progres suficient de rapid.

Consiliul de administratie al SC Bursa de Valori Bucuresti SA, reunit in sedinta din date de 28.03.2013 a hotarat transmiterea unei notificari de incetare a contractului de mandat incheiat cu dl. Victor Cionga in data de 18 iulie 2012, urmand ca incetarea contractului sa devina efectiva in termen de doua luni de la transmiterea notificarii, se arata intr-un comunicat transmis vineri de Bursa.

Cionga va ramane la conducerea executiva a Bursei pentru inca doua luni, astfel incat sa se asigure o tranzitie cat mai usoara catre preluarea atributiilor de catre o persoana care va fi selectata de Consiliul de Administratie.

"Raportat la asteptarile Consiliului de Administratie, procesul de restructurare al Bursei de Valori Bucuresti nu a inregistrat un progres suficient de rapid, fiind la acest moment in etape incipiente", se mai spune in document.Victor Cionga a preluat conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti in luna septembrie a anului trecut, la doua luni dupa ce a fost numit director general de catre Consiliul de Administratie.

Cionga: Nu am primit nicio explicatie clara

"Respect decizia Consiliului Bursei si sunt gata sa asigur tranzitia conform contractului. Nu am primit inca nici o explicatie clara cu privire la obiectivele majore pe care timp de sase luni nu le-as fi indeplinit. Ceea ce pot sa spun, insa, este ca restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face "heirupist". Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii ci si de viata unor oameni, angajati ai acesteia. Cine isi imagineaza, mai ales in contextul economic actual, ca se poate juca cu asta sarind etapele unei analize serioase dovedeste ca nu este un leader si manager responsabil", a declarat Victor Cionga.

El a precizat ca, in ceea ce priveste consilierii si firmele de consultanta si/sau avocatura externe, a apelat la acestea din doua ratiuni. "Prima, pentru ca aveam nevoie de profesionisti de incredere -- presa a fost si este plina de scurgeri de informatii din Bursa de Valori, ceea ce este anormal. A doua, pentru ca acesti profesionisti -- si vorbim aici atat de oameni cu o excelenta reputatie profesionala cat si de firme de renume -- au acoperit o lipsa de expertiza pe care am constatat-o in BVB, lucru asupra caruia am informat CA-ul".

"Cu sau fara Cionga, problemele grupului BVB si ale pietei de capital raman, iar o restructurare la nivelul intregului grup, facuta "ca la carte", este absolut necesara; dincolo de orgolii personale, <<traditii istorice>> si interese pe termen scurt", a mai spus Victor Cionga.

Directorul general al BVB, Victor Cionga, a fost revocat din functie (Articol initial)

29 martie 2013, ora 09:57 
Victor Cionga.jpg
Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Victor Cionga (foto), a fost revocat din functie, dupa numai sapte luni de mandat, prin decizia Consiliului de Administratie al BVB, au declarat surse din piata de capital.

El va ramane la conducerea executiva a Bursei pentru inca doua luni, perioada in care se va cauta un inlocuitor, au precizat sursele citate de Mediafax.

Consiliul de Administratie al Bursei a analizat, joi, activitatea lui Cionga in primele sase luni de mandat si, prin votul administratorilor, s-a decis revocarea acestuia. Anterior, surse din piata de capital au declarat pentru Mediafax ca Cionga ar putea fi revocat din functie pentru ca propunerile sale de restructurare a grupului de companii BVB au nemultumit mai multe persoane din grup si nu sunt sustinute de intregul CA.

Cionga a preluat conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti in luna septembrie a anului trecut, la doua luni dupa ce a fost numit director general de catre Consiliul de Administratie.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 13 August 2022, 00:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter