BURSE

BVB incepe anul 2017 cu cea mai buna luna ianuarie din ultimii 6 ani

01 februarie 2017, ora 17:56   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BVB 3.jpg
Bursa de Valori București (BVB) a deschis anul 2017 în creștere și a avut luna trecută cel mai bun ianuarie din 2012 în ce privește valoarea tranzacțiilor din piața principală de acțiuni. Potrivit datelor BVB, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni a crescut luna trecută cu aproape 25% comparativ cu decembrie 2016 și cu mai mult de 12% față de prima lună a anului trecut la 710 milioane de lei.

Valoarea tranzacționată în piața principală de acțiuni a fost cea mai mare aferentă vreunei luni ianuarie din ultimii șase ani.

„A fost unul dintre cele mai bune începuturi de an,” a spus directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, care a adăugat că aceste rezultate nu au fost întâmplătoare. „Investitorii au încredere și observăm o creștere susținută a interesului lor de la an la an odată ce eforturile BVB de a crește activitatea și vizibilitatea pieței încep să dea roade. Dacă adăugăm la această imagine posibilitatea de a fi promovați la statutul de piață emergentă atunci rezultate și mai bune pot apărea în urma acestei upgradări,” a mai spus directorul general al BVB.

„Piața a început anul cu optimism și suntem bucuroși că sentimentul pozitiv e din nou la cote înalte printre investitori. Sperăm să vedem mai mulți investitori interesați de piața de capital, mai multe companii listate și o piață care continuă să evolueze în direcția care va face din România o piață emergentă,” a declarat președintele BVB, Lucian Anghel.

După randamentele foarte bune obținute în 2016, de aproape 10% pentru BET-TR, sunt premise ca și în 2017 să conducem în clasamentul celor mai mari dividende acordate la nivel internațional, a mai spus președintele BVB în raportul lunar adresat investitorilor.

Indicele BET-TR, care include cele mai lichide zece acțiuni și dividendele distribuite acționarilor acestor companii, a crescut cu 6,11% în ianuarie. Indicele BET, care reflectă evoluția celor mai tranzacționate zece companii, a început anul 2017 cu o majorare la fel de puternică, de 6,11%, cel mai mare procent de creștere din rândul celor cinci piețe analizate în această perioadă.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București a fost de 152,5 miliarde lei la finalul lunii ianuarie 2017, nivel care corespunde unei cifre de peste 33,8 miliarde de euro. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de 81 de miliarde lei, adică 18 miliarde de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
bogdan a spus:
02/02/2017 09:47
Stai sa vezi luna februarie ! Va fi recordul de minim !
 
Materialele zilei din BURSE
23 februarie 2017, ora 10:28 in Companii | 92 vizualizari | 0 comentarii
Companiile de utilități, încă un an de dividende atractive
22 februarie 2017, ora 01:15 in | 170 vizualizari | 0 comentarii
Companiile din energie, salvate de finalul de an
20 februarie 2017, ora 16:39 in | 38 vizualizari | 0 comentarii
Peste 100 de înscrieri în proiectul Made in Romania al BVB
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Luni, 27 Februarie 2017, 13:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter