BURSE

BVB incepe anul 2017 cu cea mai buna luna ianuarie din ultimii 6 ani

01 februarie 2017, ora 17:56   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
BVB 3.jpg
Bursa de Valori București (BVB) a deschis anul 2017 în creștere și a avut luna trecută cel mai bun ianuarie din 2012 în ce privește valoarea tranzacțiilor din piața principală de acțiuni. Potrivit datelor BVB, valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni a crescut luna trecută cu aproape 25% comparativ cu decembrie 2016 și cu mai mult de 12% față de prima lună a anului trecut la 710 milioane de lei.

Valoarea tranzacționată în piața principală de acțiuni a fost cea mai mare aferentă vreunei luni ianuarie din ultimii șase ani.

„A fost unul dintre cele mai bune începuturi de an,” a spus directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, care a adăugat că aceste rezultate nu au fost întâmplătoare. „Investitorii au încredere și observăm o creștere susținută a interesului lor de la an la an odată ce eforturile BVB de a crește activitatea și vizibilitatea pieței încep să dea roade. Dacă adăugăm la această imagine posibilitatea de a fi promovați la statutul de piață emergentă atunci rezultate și mai bune pot apărea în urma acestei upgradări,” a mai spus directorul general al BVB.

„Piața a început anul cu optimism și suntem bucuroși că sentimentul pozitiv e din nou la cote înalte printre investitori. Sperăm să vedem mai mulți investitori interesați de piața de capital, mai multe companii listate și o piață care continuă să evolueze în direcția care va face din România o piață emergentă,” a declarat președintele BVB, Lucian Anghel.După randamentele foarte bune obținute în 2016, de aproape 10% pentru BET-TR, sunt premise ca și în 2017 să conducem în clasamentul celor mai mari dividende acordate la nivel internațional, a mai spus președintele BVB în raportul lunar adresat investitorilor.

Indicele BET-TR, care include cele mai lichide zece acțiuni și dividendele distribuite acționarilor acestor companii, a crescut cu 6,11% în ianuarie. Indicele BET, care reflectă evoluția celor mai tranzacționate zece companii, a început anul 2017 cu o majorare la fel de puternică, de 6,11%, cel mai mare procent de creștere din rândul celor cinci piețe analizate în această perioadă.

Capitalizarea bursieră a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori București a fost de 152,5 miliarde lei la finalul lunii ianuarie 2017, nivel care corespunde unei cifre de peste 33,8 miliarde de euro. Din această sumă, capitalizarea bursieră a companiilor românești a fost de 81 de miliarde lei, adică 18 miliarde de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
bogdan a spus:
02/02/2017 09:47
Stai sa vezi luna februarie ! Va fi recordul de minim !
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 25 Iunie 2022, 00:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter