BURSE

Care este pretul just al unei actiuni Romgaz

27 octombrie 2013, ora 13:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
brokers1.jpg
O analiza a casei de brokeraj BT Securities estimeaza valoarea corecta a unei actiuni Romgaz la 35,51 lei, peste pretul maximal de 32 de lei la care se poate face subscrierea. BT Scurities anticipeaza ca, dupa inceperea tranzactionarii actiunilor Romgaz la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este probabila apartitia unei tendinte de crestere a pretului spre 35,51 de lei.

BT Securities a calculat valoarea justa aplicand metoda comparativa, luand in calcul 56 de companii europene din sectorul energetic, subsectorul companiilor explotatoare si producatoare de gaze naturale si petrol. Brokerii apreciaza ca valoarea de piata a capitalurilor proprii ale Romgaz, derivata din patru multipli de pret analizati, se incadreaza in intervalul 11,071 - 16,186 miliarde de lei.

Prin aplicarea de ponderi egale pentru fiecare multiplu de pret, a fost obtinuta o valoare reala a capitalurilor proprii ale Romgaz de 13,687 miliarde de lei si o valoare a actiunii Romgaz de 35,5 lei.

Analistii BT Securitieis au folosit patru multiplii de pret cheie, calculati pe baza datelor financiare din ultimul an fiscal, pentru determinarea valorii de piata a capitalurilor proprii: P/E (raportul pret pe actiune/profit pe actiune), EV/EBITDA (capitaluri proprii/profitul de exploatare), P/BV (profit/valoare contabila) si P/S (pret pe actiune/vanzari pe actiune).Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter