- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Concefa Sibiu intra de miercuri pe piata principala a Bursei de Valori

28 Feb, 12:17 • stefan.neacsu
Compania Concefa SA Sibiu (Rasdaq: COFI) va trece de miercuri, 2 martie, pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), simbolul urmand sa fie astfel notat drept BVB: COFI. In septembrie, Maria Cercel, mama lui Horatiu Cercel, patronul firmei, a cumparat masiv actiuni la compania fiului.
Concefa Sibiu intra de miercuri pe piata principala a Bursei de Valori

Titlurile Concefa se vor tranzactiona la Categoria I, desi nu au intrunit una dintre conditiile de listare pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

In fapt, este vorba despre o derogare de la cerinta alternativa de admitere, potrivit careia valoarea capitalurilor proprii din ultimul exercitiu financiar trebuie sa fie de minim 30 milioane euro. Compania nu a atins acest prag.

In septembrie 2010 au fost inregistrate cumparari de actiuni efectuate de persoane din cadrul firmei, lucru ce denota, cel putin teoretic, posibilitatea de crestere pe viitor. Mai ales ca – potrivit datelor BVB – aproape toate achizitiile de actiuni au fost efectuate de Maria Cercel, mama patronului companiei, Horatiu Cercel. Aceasta a cumparat intre 13-29 septembrie 2010 un numar de 1.103.380 actiuni la un pret mediu de achizitie de 0,1595 lei/actiune.

In ultima zi de tranzactionare, 24 februarie 2010, o actiune Concefa, cu valoarea nominala de 0,10 lei, valora pe piata Rasdaq 0,14 lei la inchidere. Din iunie 2010 pana in prezent, actiunile Concefa au fluctuat stabil intre 0,14-0,18 lei.