BURSE

FP, despre trecerea Transelectrica la Guvern: Nu ar trebui sa interfereze cu mandatul conducerii

19 februarie 2014, ora 16:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
transelectrica.jpg
Managerul Fondului Proprietatea considera ca schimbarile la nivelul structurii actionariatului Transelectrica nu ar trebui sa interfereze cu mandatul echipei de conducere.

“Stabilitatea la nivelul Consiliului de Supraveghere si a Directoratului este, in opinia noastra, unul dintre obiectivele majore ale OUG 109/2011 si de o importanta capitala pentru ca societatea sa continue sa obtina rezultate financiare pozitive si sa aiba capacitatea de a atrage noi investitii din tara si strainatate”, au spus reprezentantii Franklin Templeton, care administreaza FP.

Fondul Proprietatea este actionar minoritar al Transelectrica, detinand 13,49% din capitalul social al companiei. 

Managerul de Fond considera ca performanta companiei din ultimul an este o dovada a faptului ca implementarea adecvata a OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, sustinuta de un plan de optiuni pe actiuni pentru membrii consiliilor de administratie/supraveghere, poate genera rezultate pozitive tangibile pentru toti actionarii, inclusiv statul roman.

"Ne asteptam ca actualul Consiliu de Supraveghere si Directoratul Transelectrica sa continue eforturile de a transforma compania intr-un lider regional", au conchis reprezentantii FP.

Companiile Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) au fost transferate de la Ministerul Finantelor la Secretariatul General al Guvernului, printr-o ordonanta de urgenta, pentru realizarea cablului submarin cu Turcia si conexiunilor energetice cu Moldova.Transelectrica si Transgaz sunt unele dintre cele mai valoroase companii din sectorul energetic si s-au aflat in portofoliul Ministerului Finantelor, condus de PNL. 

Secretariatul General al Guvernului este condus de Ion Moraru, fost senator PSD. Ordonanta de urgenta a fost aprobata in ultima sedinta de guvern, la care Daniel Chitoiu (Finante) si Andrei Gerea (Economie), propusi de PNL spre inlocuire, nu au participat, in locul lor fiind prezenti secretari de stat.

Citeste si:  Un membru din Directoratul Transelectrica a fost revocat
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 21 Octombrie 2020, 07:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter