- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Indicii BVB au inceput sa dea semne de revigorare, desi mai tarziu fata de pietele externe

29 Sep, 16:43 • Redactia DailyBusiness
Cotatiile actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) s-au apreciat cu 0,02% per ansamblu in sedinta de miercuri, iar sectorul SIF-urilor a avut un avans de aproape 0,6% in medie.
Indicii BVB au inceput sa dea semne de revigorare, desi mai tarziu fata de pietele externe

„S&P500 are cel mai mare randament lunar (fara sa luam in considerare zilele ramase din septembrie) din ultimele 17 luni. Aprecierea de la inceputul lunii este de 9,24% fata de 9,39% cat era in aprilie 2009, pima luna de crestere dupa ce pietele financiare au atins minimele”, a declarat Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Mai mult, daca indicele ar inchide luna la ultima valoare tranzactionata in sedinta de marti, septembrie 2010 ar fi cea mai profitabila luna septembrie din 1950 si pana in prezent, a adaugat Grigoras.

El a precizat ca si mai multa statistica arata inca un record demn de amintit: randamentul de 9,24% al lunii septembrie 2010 este al 13-lea cel mai mare din istoria indicelui.

Dar, dupa rally-ul din ultimele patru saptamani vizibil in statisticile de mai sus pietele externe au pierdut din turatie in ultimele sedinte, a continuat brokerul Intercapital Invest.

„Cresterile destul de consistente au epuizat forta de cumparare a investitorilor macar pentru cateva sedinte. Vom asista probabil la cateva sedinte de nehotarare din partea investitorilor probabil pana la inceperea perioadei de raportari finaciare aferente Q3 2010”, a estimat Grigoras.

In privinta indicilor autohtoni, el spune ca nu au reusit sa tina ritmul cresterilor externe in ultima luna si au inceput abia in ultimele zile sa dea semne de revigorare.

„SIF Oltenia si SIF Moldova, cei mai lichizi emitenti ai pietei in multe sedinte, se tranzactioneaza deja peste nivelurile de rezistenta si e posibil ca in sedintele urmatoare atat BET cat si BET-FI sa incerce acelasi lucru”, a mai spus brokerul Intercapital Invest.

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,19%, pana la 5.217,63 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,02%, pana la 3.038,69 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a crescut cu 0,59%, pana la 23.810,03 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena a pierdut 0,11%, la 10.450,63 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,16%, pana la 480,17 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a pierdut 0,03%, pana la 755,11 puncte.