BURSE

Interesul in crestere al cumparatorilor creste pretul actiunilor la BVB

14 noiembrie 2007, ora 15:18 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
l2.jpg
Valoarea schimburilor incheiate miercuri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a scazut usor, cu circa 8%, la 42,9 mil. lei (12,4 mil. euro), in timp ce toti indicii s-au apreciat, ca urmare a cresterii prezentei cumparatorilor, atrasi de preturile din ce in ce mai joase ale actiunilor, potrivit brokerilor.
"Bursa bucuresteana a inregistrat miercuri o zi cu aprecieri importante in deschidere pe majoritatea emitentilor, toti cei trei indici inchizand sedinta de tranzactionare in teritoriu pozitiv. Putem spune ca prezenta cumparatorilor s-a resimtit mai puternic miercuri comparativ cu perioada anterioara, dand un indiciu ca preturile din ce in ce mai joase isi vor gasi cu siguranta contraparte", a declarat pentru DailyBusiness Mihai Chisu, analist al societatii de servicii si investitii financiare Egnatia Securities.

In opinia analistului Egnatia Securities, sectorul financiar a fost cel mai tranzactionat, "pornind in forta in deschidere cu aprecieri de peste 3 procente pe majoritatea SIF-urilor, aprecieri care s-au mai estompat catre sfarsitul sedintei in urma marcarii profiturilor".

Totodata, Mihai Chisu a precizat ca "evolutii bune s-au inregistrat si pe Rompetrol Well Services, datorita rezultatelor oferite de companie, pe Compa, in asteptarea unor rezultate bune, precum si reveniri de preturi pentru companii de pe piata Rasdaq, greu incercate in ultima perioada prin prisma deprecierilor avute".Cel mai mult a crescut indicele societatilor de investitii financiare, BET-FI, cu 1,28%, urmat de indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate si s-a apreciat cu 1,07%

Indicele compozit al bursei, BET-C, a urcat cu 0,38%, in timp ce ROTX, indicele calculat dupa evolutiile unor companii listate la bursele din Bucuresti si Viena, a urcat cu 0,95%.

Valoarea cea mai ridicata a tranzactiilor a fost realizata cu titlurile SIF Oltenia (SIF 5), de 7,5 milioane lei. Aceastea s-au scumpit cu 1,26%, la 4,02 lei/actiune

Titlurile SIF Moldova (SIF 2), cu schimburi de 5,5 milioane lei, s-au plasat pe locul 2 in topul celor mai active titluri din sedinta de miercuri si s-au apreciat cu 2,51%, la 3,27 lei/actiune

Actiunile Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD), cu schimburi de 4,8 milioane lei, s-au situat pe locul 3 si s-au scumpit cu 0,83%, la 24,2 lei/actiune.

Pe locul 4 in clasamentul celor mai active titluri s-au situat miercuri titlurile SIF Muntenia (SIF4), cu schimburi de 4,1 milioane lei. Aceste titluri au urcat cu 0,94%, la 2,14 lei/actiune.

Actiunile SIF Transilvania (SIF3), pozitionate pe locul 5, s-au mentinut la cotatia din sedinta precedenta de 2,15 lei, pe fondul unor schimburi in valoare de 3,8 milioane lei.

Titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) s-au plasat pe locul 6 cu un rulaj de 3,6 milioane lei si o apreciere de 2,22%, pana la 3,23 lei/actiune.

Actiunile Biofarm (BIO) au ocupat locul 7 in topul celor mai active actiuni din sedinta de miercuri, cu tranzactii de peste 3,1 milioane lei. Acestea s-au apreciat cu 2,68%, la 0,575 lei/actiune. Peste 90% din actiunile Biofarm tranzactionate azi la BVB, in valoare de 2,8 milioane lei, au fost achizitionate de catre SIF Oltenia (SIF 5).

De asemenea, titlurile SIF Oltenia au facut obiectul unei tranzactii speciale pe piata Deal, in valoare de 1,4 milioane lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din BURSE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 24 Februarie 2019, 08:04
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter