- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Nilas, BT Securities, despre acuzatiile de manipulare a bursei: Ceea ce am facut noi nu este infractiune

12 Jan, 13:13 • Redactia DailyBusiness
Rares Nilas, directorul casei de brokeraj BT Securities, trimis in judecata pentru manipularea bursei, a declarat ca este nevinovat si ca acuzatiile procurorilor nu sunt fundamentate.
Nilas, BT Securities, despre acuzatiile de manipulare a bursei: Ceea ce am facut noi nu este infractiune

„Abuzul de piata, conform Legii 297/2004 (a pietei de capital – n.r.), se aplica numai pentru o piata reglementata, nu si in cazul Rasdaq, pentru ca aceasta nu a fost calificata ca piata reglementata”, a spus Nilas.

„Elementul probator este raportarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare in jurnalul oficial al Comisiei Europene in care se spune ca in Romania exista piete reglementate spot (la vedere -n.r.) la BVB, respectiv de derivate, atat la BVB si la Sibiu. Nicaieri nu apare Rasdaq, ceea ce inseamna ca nici CNVM nu considera Rasdaq o piata reglementata”, a adaugat seful casei de brokeraj.

Rares Nilas, directorul general al casei de brokeraj BT Securities, Gicu Agenor Gansca, un om de afaceri din Cluj si alte trei persoane au fost trimise in judecata de catre procurorii DIICOT, sub acuzatia de manipulare a pietei de capital, potrivit Mediafax.

BT Securities este una din cele mai mari case de brokeraj din Romania. Anul trecut s-a plasat pe locul 5 in topul intermediarilor de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cu tranzactii de peste 1 miliard de lei.