BURSE

Nou termen pentru listarea FP la Londra

09 decembrie 2014, ora 11:53 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
fp.jpg
Fondul american Elliott Associates, cel mai mare actionar al Fondul Proprietatea (FP), a introdus pe ordinea AGA din ianuarie acordarea unui nou mandat, valabil pana in luna iulie, pentru listarea la Londra a FP pentru ca se asteapta ca acest obiectiv sa nu fie atins pana la finele acestui an.

Solicitartea pentru completarea ordinii de zi cu aceasta propunere a venit din partea firmei de brokeraj Manchester Securities, prin care Elliott are o participatie de 15,5% din actiunile Fondul Proprietatea.

Autorizarea Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului, pentru derularea operatiunilor de intrare pe piata londoneza ar urma sa fie valabila pana la 10 iulie. Administratorul Fondului ar urma sa primeasca mandat pentru listare "prin intermediul unor detineri directe sau indirecte, cum ar fi certificate de depozit (depository receipts) titluri de interes (depositary interests) sau alte forme de proprietate indirecta".

"Mancahester Securities continua sa sustina finalizarea listarii secundare a societatii pe bursa de la Londra in cel mai scurt timp posibil. Avand in vedere stadiul actual al procesului de listare secundara, Manchaster Securities este de parere ca termenul care va expira la sfarsitul anului 2014, astfel cum a fost aprobat de actionari, va fi probabil insuficient pentru a aduce la indeplinire operatiunile de listare secundara a societatii pe bursa de la Londra si, prin urmare, considera ca este prudent sa propuna data de 10 iulie 2015 drept noul termen limita pentru listarea secundara a societatii", se arata intr-un raport transmis de Fondul proprietatea Bursei de Valori Bucuresti (BVB).Adunarea actionarilor in care va discuta aceasta propunere este programata pentru 21 ianuarie. Pe ordinea de zi se regaseste si un punct pentru o noua reducere a capitalului social subscris al Fondului de la 0,95 lei/actiune la 0,9 lei/actiune prin restituirea acestei sume catre actionari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 29 Mai 2022, 05:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter