BURSE

Oferta Romgaz face furori la Bursa de Valori Bucuresti

24 octombrie 2013, ora 09:40   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
brokers1.jpg
In prima zi de oferta publica pentru Romgaz 16% din transa aferenta retailului a fost subscrisa, iar cel mai probabil pana la final se va ajunge la o suprasubscriere, a declarat Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti /BVB/ si CEO al BCR Pensii.

 Investitorii de retail au depus ordine pentru a cumpara 1,4 milioane de actiuni.   ‘Este o oportunitate unica pentru populatie pentru ca se acorda un discount de 5% fata de pretul pentru investitorii institutionali’, a explicat Lucian Anghel.   Suma minima necesara investitiei trebuie sa acopere costul a 100 de actiuni, respectiv cel mult 3.200 de lei.   Lucian Anghel a declarat ca acesta este un eveniment istoric, fiind cea mai mare oferta de pe piata de capital.  

‘Este cel mai mare producator de gaze din Europa Centrala si de Est (Romgaz – n.r.), compania de stat cu cel mai mare profit, de peste un miliard de lei. Este o companie cu o baza solida de crestere in viitor si sunt convins ca va atrage interes atat din partea populatiei, cat si din partea investitorilor locali si din partea celor internationali. Ne pune pe harta internationala si aceasta nu poate sa fie decat benefic pentru piata. Din moment ce achizitioneaza actiuni Romgaz se vor gandi sa cumpere si alte titluri daca nu sunt deja prezenti pe piata’, sustine Lucian Anghel.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
pop a spus:
24/10/2013 11:20
Normal ca face furori sa cumperi pe nimic ceva care e de 10 ori mai valoros .Iar chestia cu populatia sunt numai prafuri , oamenii nu au bani de mincare de unde sa cumpere actiuni.
Eu nu inteleg nebunia asta de a vinde tot pe nimic . dacsa compania aduce proft de ce sa o vinzi ?
Se va alege praful in curind de toata romania , cu pericolul de a fi desfiintata ca stat.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter