BURSE

Oferta Romgaz s-a incheiat cu succes. Statul roman a obtinut 390 mil. euro

01 noiembrie 2013, ora 10:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
romgaz.jpg
Oferta publica Romgaz a fost un succes, subscrierea a fost finalizata la un pret de 30 de lei/actiune, iar suma totala obtinuta a fost de 1,734 miliarde lei (390,9 milioane euro respectiv 534,63 milioane dolari SUA), a anuntat vineri ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Intervalul de pret al ofertei publice Romgaz a fost de 24-32 lei/actiune, noteaza Agerpes.

Niciun stereotip nu ar trebui sa fie admis atunci cand vorbim despre interesele pietei decapital din Romania, a spus Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori Bucuresti, dupa succesul ofertei Romgaz.

"Odata cu IPO-ul Romgaz Piata de Capital din Romania intra in scena globala. Noi, la Bursa deValori Bucuresti suntem mandri si multumiti sa stim cat de multi investitori romani au decis sa ia parte la acest proiect istoric", a declarat seful BVB.El a mentionat ca pozitia Bursei de Valori Bucuresti a fost dintotdeauna aceea ca cererea locala pentru actiuni Romgaz nu ar trebui subestimata, atunci cand a fost conceput planul pentru aceasta tranzactie importanta.

Cea mai mare oferta publica din istoria Romaniei, prin care statul a vrut sa incaseze peste 410 milioane euro din vanzarea a 15% din Romgaz, a captat un interes extraordinar de ridicat din partea micilor investitori, care cu o zi inainte de inchiderea ofertei subscrisesera de 5,4 ori mai multe actiuni decat aveau alocate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:44
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter