BURSE

Primul club din Sibiu al investitorilor pe piața de capital

24 februarie 2016, ora 14:54 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
scoaladebursa.jpg
Școala de Bursă și Bursa de Valori București lansează primul club din Sibiu al investitorilor pe piața de capital.

Începând de azi 23 februarie 2016, primul Club din Sibiu al investitorilor pe piața de capital își deschide oficial porțile. Clubul Investitorilor Sibiu este lansat de "Școala de Bursă", în parteneriat cu Bursa de Valori București și Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu și își dorește să promoveze piața de capital din România prin informare şi educare.

"Educația financiară este prioritatea noastră. Clubul de investitori este un vector local de promovare a educației bursiere în comunitate. Parteneriatul dintre Bursa de Valori București și Școala de Bursă este un prim efort prin care sibienii sunt invitați să învețe care sunt primii pați spre o investiție reușită", declară  Bogdan Murgescu, Business Development & Marketing Specialist la Bursa de Valori București.

Clubul Investitorilor din Sibiu este al optulea din țară, după cele din București, Cluj, Deva, Iași, Suceava, Târgu Mureș și Timișoara.

"Pornim clubul cu speranța că va contribui la dezvoltarea pieței de capital din România și că va reprezenta o piatră de temelie în ceea ce se vrea reconstrucția comunității de investitori. Obiectivele noastre sunt să creăm o punte între investitorii actuali și persoanele interesate să afle mai multe despre domeniul investiţiilor la bursă și astfel să încurajăm populația către investiții pe piața de capital prin plasamentele în diferite tipuri de instrumente", explică Florin Oprea, consultant piețe financiare, fondator al  clubului investitorilor din Sibiu și inițiator al proiectului educațional Școala de Bursă.

Accesul în cadrul clubului investitorilor este gratuit, în cadrul acestuia putând intra orice persoană majoră, indiferent dacă este sau nu investitor pe piața de capital. La început clubul va avea întâlniri lunare în cadrul cărora membrii vor discuta liber, fiind promovat schimbul de idei despre piața de capital dar, periodic, vor avea loc și prelegeri ale unor invitați, în cadrul unor seminarii tematice.

"Pe fundamentul pe care l-am construit deja la nivel local prin Școala de Bursă care se află la al doilea an de activitate, acest club fondat în parteneriat cu Bursa de Valori București va duce la un nivel superior activitatea de informare și educare, elemente esențiale în apariția și dezvoltarea încrederii în posibilitățile pe care le oferă piața bursieră. Este nevoie de o cât mai bună înțelegere asupra fenomenelor ce guvernează bursa și aceasta este menirea clubului unde se vor întâlni specialiști ai pieței de capital, investitori cu experiență și persoane care vor să se informeze despre investițiile la bursă", concluzionează Decebal Todăriţă, specialist PR&Marketing, fondator al  clubului investitorilor din Sibiu și inițiator al proiectului educațional Școala de Bursă.

„În virtutea rolului asumat de broker de cunoștințe și formator de competențe, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu s-a implicat în dezvoltarea și implementarea unor proiecte în parteneriat care vizează promovarea educației financiare și bursiere în rândul studenților săi. Funcționarea unei economii performante presupune existența și funcționarea piețelor financiare și, în acest scop, educația tinerilor pentru a înțelege modul de funcționare a acestora și posibilitățile de investiții pe care le oferă este necesară și obligatorie. Apreciem în acest sens, proiectul Școala de Bursă pe care îl derulăm de 2 ani și lansarea astăzi la Sibiu a Clubului Investitorilor în parteneriat cu BVB" declară Prof.univ.dr. Livia Ilie, prorector ULBS.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din BURSE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Joi, 21 Iunie 2018, 22:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter