BURSE

Romgaz demareaza marti Oferta Publica Initiala

21 octombrie 2013, ora 10:11   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Gaz.jpg
Oferta Publica Initiala (IPO) a Romgaz incepe marti, 22 octombrie 2013, dupa ce Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat prospectul pentru operatiunein data de 18 octombrie.

Pretul orientativ de vanzare a fost stabilit intre 24 si 32 de lei pe actiune, ceea ce reprezinta un interval de pret, intre 7,38 si 9,84 dolari SUA pentru un Certificat Global de Depozit (GDR), fiecare GDR reprezentand o actiune, se arata intr-un comunicat al companiei.

Oferta publica Initiala include actiuni si Certificate Globale de Depozit pentru publicul din Romania si actiuni si GDR-uri pentru investitorii institutionali din afara Romaniei (impreuna numite "Valori Mobiliare"), mentioneaza comunicatul.

Ministerul Economiei ofera pana la 57.813.360 de actiuni reprezentand intre 1,39 miliarde de lei si 1,85 miliarde de lei (426,66 milioane de dolari SUA pana la 568,88 milioane de dolari SUA) incluzand 13% fond de stabilizare.Pretul indicativ implica o capitalizare de piata pentru companie intre 9,25 si 12,33 miliarde de lei (intre 2,84 si 3,79 miliarde dolari).

Ca urmare a ofertei, Ministerul Economiei va detine cel putin 70% din actiunile companiei. Fondul Proprietatea isi va mentine pachetul existent de 15% din actiunile companiei, restul fiind reprezentat de actiunile flotate liber pe piata.

Crearea Registrului Institutional si prezentarea ofertei catre investitori (roadshow) incep astazi si sunt planificate sa se incheie la ora 12 pm pe 31 octombrie 2013.

Oferta pentru investitorii mici incepe de 22 octombrie 2013 si este planificata sa se incheie la ora 12 pe 31 octombrie 2013.

Tranzactiile de GDR pe Bursa de la Londra sub simbolul "SNGR" si tranzactiile de actiuni pe bursa de la Bucuresti, sub simbolul "SNG" sunt planificate sa inceapa pe 12 noiembrie 2013.

Ministerul Economiei si Fondul Proprietatea s-au angajat la o perioada de lock-up de 180 de zile, dupa inceputul tranzactionarii actiunilor si certificatelor de depozit pe Bursele de la Bucuresti si respectiv Londra, supusa unor anumite exceptii si obligatii existente.

Goldman Sachs International si Erste Group Bank actioneaza in calitate de coordonatori globali comuni si joint bookrunners pentru Oferta. Banca Comerciala Romana SA si SSIF Raiffeisen Capital & Investment SA au fost numiti lead manageri pentru piata locala.

Gabriel Dumitrascu, seful Directiei de privatizari din Departamentul pentru Energie, a declarat anterior ca subscrierile din oferta Romgaz vor incepe luni si abia de miercuri acestea vor fi operate in sistem, intrucat este nevoie de mai multe activitati premergatoare.

"De luni se vor putea face subscrieri, care vor incepe sa fie operate in sistem abia de miercuri. Pana atunci se vor deschide conturi, se vor face lucrurile premergatoare. Oricum, pana miercuri nu puteam face o comunicare privind situatia subscrierilor. Bancile si consultantii implicati in acest proces ne-au dat asigurari ca nu va fi nicio problema sa procedam asa", a spus Dumitrascu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
mircea a spus:
24/10/2013 08:38
In afara de a vinde,de altceva mai sunt capabili guvernantii postdecembrie"89 ?
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter