BURSE

Romgaz pierde 2% joi dimineata, dupa anuntarea rezultatelor slabe (Update 1)

14 noiembrie 2013, ora 11:27 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaze.jpg
Actiunile Romgaz s-au depreciat cu peste 2% joi dimineata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa anuntarea rezultatelor financiare pe primele noua luni.

Pretul unei actiuni era mai mic cu 2,16%, dupa o ora de tranzactionare, respectiv de 33,56 lei.

In ciuda declinului, titlurile producatorului de gaze continua sa fie cele mai tranzactionate din piata, generand un rulaj de peste 3,5 mil. lei in perioada mentionata.Romgaz: Profit in scadere cu 45% la noua luni (Articol initial)

14 noiembrie 2013, ora 10:46 
romgaz.jpg
Profitul net al Romgaz (SNG) a scazut cu 45% in primele noua luni, la 410,6 milioane lei (93,1 milioane euro), iar cifra de afaceri a coborat cu 10%, la 2,587 miliarde lei (586,8 milioane euro), ca urmare a diminuarii cantitatilor de gaze interne livrate.

Pentru perioada de noua luni incheiata la 30 septembrie 2013, societatea a inregistrat o cifra de afaceri in valoare de 2,6 miliarde lei, comparativ cu 2,9 miliarde lei realizata in perioada de noua luni incheiata la 30 septembrie 2012.

"Desi pretul gazelor din productia interna s-a majorat fata de anul anterior, veniturile de exploatare au scazut, atat din cauza scaderii cantitatilor de gaze interne livrate, cat si a celor din import", se arata in raportul companiei.

Reducerea cantitatilor de gaze livrate din import este cauzata de prevederile Ordinului ANRE nr.24/2013 pentru aprobarea Metodologiei de alocare a cantitatilor de gaze naturale rezultate din activitatea de productie necesare acoperirii consumului pe piata reglementata, conform caruia producatorii de gaze naturale nu mai au obligatia sa livreze gaze in amestec intern cu import.

Veniturile financiare au scazut pe seama scaderii nivelului dobanzilor bancare. Cresterea cheltuielilor de exploatare cu 11,8% sunt cauzate in principal de inregistrarea pe cheltuieli in luna iulie a sumei de 653 milioane lei, ca urmare a preluarii CTE Iernut.Suma reprezinta pierdere din creante in cuantum de 612,5 milioane lei si ajustare pentru depreciere imobilizari corporale in cuantum de 40,5 milioane lei.

De asemenea, incepand cu luna februarie s-a calculat un impozit suplimentar aferent veniturilor generate de cresterea pretului la gaze. Acest impozit este in suma de 58,2 milioane lei aferent perioadei analizate.

Cheltuielile financiare au fost inferioare celor din perioada: similara a anului 2012, datorita faptului ca in anul 2013 nu au mai fost inregistrate cheltuieli cu dobanzile aferente creditului BIRD, ultima rata fiind platita in octombrie 2012.
Totodata, s-au inregistrat diferente din variatia cursului de schimb valutar inferioare celor din perioada similara a anului 2012.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Aprilie 2020, 21:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter