BURSE

Seful Bursei de Valori Bucuresti, numit presedinte la Posta Romana

11 iunie 2014, ora 13:30 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
postaromana.jpg
Compania Nationala Posta Romana are un nou Consiliu de Administratie, ce va fi condus de catre seful Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Leszek Sobolewski, precum si un nou director general interimar in persoana lui Alexandru Petrescu, a anuntat, miercuri Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

In cadrul sedintelor Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) Companiei Nationale Posta Romana S.A. (CNPR), care au avut loc in datele de 5, 6 si 10 iunie 2014, la care au participat reprezentantul Ministerului pentru Societatea Informationala (MSI) si cel al SC Fondul Proprietatea (FP), s-a decis in unanimitate revocarea urmatoarelor persoane din calitatea de membri in Consiliul de Administratie (CA): Ion Smeeianu, Adrian Apolzan, Dinu Sava Malacopol, Andreea Dana Stanescu, Gelil Eserghep, Sorana Baciu. Ieri, 10 iunie 2014, a avut loc prima sedinta a noului CA, in cadrul careia a fost desemnat presedinte al Consiliului de Administratie, Ludwik Leszek Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Totodata, s-a hotarat numirea in functia de director general interimar al CNPR a lui Alexandru Petrescu, anterior director executiv al companiei”, se arata in comunicatul MSI.

Motivele pentru care cei sase membri ai CA au fost revocati au fost legate de aprobarea majorarii salariale prin incheierea Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca (CCM) dintre CNPR si Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) s-a facut cu nerespectarea normelor legale aplicabile, nerespectarea obligatiilor de prudenta, diligenta si loialitate, actionand contrar intereselor CNPR, obligatii prevazute in contractele de mandat, precum si incalcarea obligatiei de supraveghere ce decurge din prevederile Legii 31/1990, privind societatile comerciale.

AGA a decis numirea unui nou Consiliu de Administratie provizoriu al Companiei Nationale Posta Romana S.A. compus din: Ludwik Leszek Sobolewski, Alexandru Petrescu, Dante Stein, Rodica Bizdoaca, Benoit Pleska, Sorinel Dita si Adrian Cighi.

“Noul CA al CNPR va avea ca prioritati consolidarea echilibrului financiar al societatii, relansarea procesului de privatizare si renegocierea cu Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania a Actului Aditional la Contractul Colectiv de Munca 2008-2018 inregistrat cu nr. 104/1026/22.05.2014, respectiv cu nr. 215/22.05.2014 pentru a se asigura conditiile sustenabile din punct de vedere financiar a activitatii Companiei Nationale Posta Romana SA”, precizeaza MSI.Potrivit sindicalistilor de la Posta Romana, salariile angajatilor obisnuiti au scazut in acest an cu 10%, in timp ce salariile ''elitelor companiei” au crescut cu 18,5%, in medie.

“Directorul general Ion Smeeianu avea in 2012 un salariu brut lunar de 10.000 de lei, in timp ce in 2014 a ajuns la un venit net de 48.000. Fata de data de 31 mai 2012, cand erau 111 salariati in functii de conducere, la ora actuala sunt 220. In acelasi timp, in ultima perioada, au fost concediati 4.000 de salariati, disparand 10.000 de posturi din grila. Din acest motiv, angajatii care au ramas sunt super-aglomerati, iar compania a pierdut 96% din piata de mesagerie, 97% din piata de curierat si 30% din piata de corespondenta”, a explicat recent liderul sindical Matei Bratianu.

Statul Roman, prin MSI, detine 75% din actiunile CNPR, iar restul de 25% sunt detinute de Fondul Proprietatea.

Posta Romana este lider pe piata serviciilor postale in Romania cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,2 miliarde lei si opereaza printr-o retea de 5.687 unitati postale, cu acoperire nationala, avand 27.305 angajati.

Anual, compania proceseaza un volum de sute de milioane de trimiteri postale si distribuie catre 5 milioane de beneficiari drepturile banesti aferente sistemului public de pensii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 29 Octombrie 2020, 09:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter