BURSE

STK Emergent, primul fond de investitii listat la Bursa de Valori

08 februarie 2008, ora 08:35 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
MARKET-SCREEN-MICA.jpg
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat prospectul primei listari la Bursa de Valori Bucuresti a unui fond de investitii.
Oferta publica initiala de vanzare (IPO) a STK Emergent va fi lansata pe 19 februarie.

Fondul inchis de investitii (private equity), STK Emergent, administrat de STK Financial Cluj, se va lista la Bursa de Valori Bucuresti prin intermediul unei oferte publice initiale (IPO) in valoare de 50 milioane lei (13,64 milioane euro), potrivit prospectului de emisiune al companiei.

Decizia CNVM inseamna transformarea societatii care administreaza fondul - STK Financial - dintr-o societate care atrage finantari in mod privat, intr-o societate care va atrage fonduri in mod public.Fondul va scoate la vanzare un pachet de 25%, reprezentand 177.877 unitati, la un pret de 281 de lei/unitate. Oferta va debuta pe 19 februarie, perioada de subscriptie urmand sa se incheie pe 10 martie.

STK Emergent urmareste atragerea de capital pentru a-si spori investitiile care sa aduca o rentabilitate superioara pietei de capital in conditii comparabile de risc. Astfel, fondul iti propune sa directioneze 60% din resursele atrase in urma ofertei publice spre actiunile atractive din punct de vedere al fundamentelor economice, in timp ce restul de 40% din resurse vor fi alocate investitiilor imobiliare.

Capitalul fondului a crescut de aproape opt ori din 2006

Fondul inchis de investitii s-a constituit printr-o oferta privata derulata in perioada 20 martie - 20 aprilie 2006, la care au subscris 93 de investitori cu suma de 13,53 milioane lei. De la infiintare, capitalul fondului a crescut de aproape opt ori, pana la 106,73 milioane lei, valoare inregistrata in 10 ianuarie anul curent, dupa ce profitul a fost incorporat in capitalul fondului, fiind distribuit investitorilor sub forma unitatilor de fond.

STK Emergent adiministra la sfarsitul anului trecut active de 121,6 milioane lei, in crestere de noua ori de la infiintare. Fondul de private equity detinea 66,7% din piata fondurilor inchise, 22% din piata fondurilor inchise si deschise de actiuni si 10,7% din totalul pietei fondurilor din Romania.

Fondul administrat de STK Financial a avut anul trecut un randament de 48,7%, peste performantele indicilor Bursei. La finalul lunii decembrie 2007, avea active de 121,5 milioane de lei si o cota de piata de 66,6%. Actiunile cotate reprezentau aproape trei sferturi din plasamente.

In portofoliul fondului se gasesc titluri ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), cu o pondere de 37,9%, STK Properties - 17,1% din portofoliu - si Constructii Bihor, cu o pondere de 15,8%. Resursele fondului mai sunt plasate in depozite bancare, intr-o proportie de 8,1% si in alte active cu o pondere mai mica de 5%.

De la infiintare si pana la sfarsitul anului trecut, performata STK Emergent s-a ridicat la 82%, in vreme ce indicele BET a crescut in aceeasi perioada numai 31,5%, BET-FI s-a apreciat cu 69,5%, iar BET-C a urcat cu 47%.

In al doilea semestru din 2007, profitul STK Emergent a crescut de peste patru ori fata de prima jumatate a anului trecut, de la 3,54 milioane lei, la sfarsitul lunii iunie, pana la 14,88 milioane lei (4,06 milioane euro) la finalul lui 2007.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din BURSE
in | 0 vizualizari | 0 comentarii

Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Duminica, 24 Februarie 2019, 08:08
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter