BURSE

Titlurile de stat vor fi vandute pe bursa cu un comision de 0,0009% (Update 1)

25 iulie 2008, ora 16:49 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Stere Farmache, presedintele-director general al BVB
Stere Farmache, presedintele-director general al BVB
Titlurile de stat vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu un comision de 0,0009% din valoarea tranzactiei, a declarat vineri Stere Farmache, presedintele-director general al BVB.
"Costurile pentru aceasta piata sunt foarte reduse, comisionul de tranzactionare fiind de 0,0009% din valoarea tranzactionata", a mentionat oficialul, la The Money Channel.

Stere Farmache a declarat ca accesibilitatea instrumentelor tranzactionate este asigurata de valoarea titlului si de comisionul platit.

"Valoarea unui titlu este mai mare decat valoarea unui cupon sau a unei actiuni, dar asta nu inseamna ca nu este accesibil pentru un investitor. Este vorba de o valoare mai ridicata, dar la ora asta stiu ca valorile medii ale tranzactiilor se afla la acest nivel, deci accesibilitatea este asigurata", a mai spus presedintele BVB.Titlurile de stat ar urma sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti de pe 4 august, a anuntat, vineri, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Detalii despre listarea la bursa a titlurilor de stat vor fi date publicitatii luni, in cadrul unei conferinte de presa, ce va avea loc la sediul BVB.

Vosganian: Titlurile de stat ar putea debuta la tranzactionare la BVB in 4 august (Articol initial)

25 iulie 2008, ora 12:56 
varujan2.jpg
Titlurile de stat ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti de pe 4 august, a declarat vineri, la The Money Channel, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.
Anterior, ministrul declara ca titlurile de stat vor fi listate la bursa luni, 28 iulie.

"Trebuie sa existe acum o perioada de informare de cateva zile astfel incat sa putem proceda si la listare. De aceea, luni, vom prezenta toate aceste lucruri si vom da un termen de cateva zile, probabil pana la inceputul saptamanii urmatoare. Imi manifest speranta ca deja de la inceputul saptamanii urmatoare listarea titlurilor sa devina realitate", a spus Vosganian.

Ministrul se asteapta la o lichiditate buna a titlurilor de stat, "de cel putin 1miliard de lei" in perioada urmatoare, desi piata interbancara va acapara, in continuare, cele mai multe tranzactii."Trebuie sa spunem, de asemenea, ca pentru inca o buna bucata de vreme piata interbancara va fi principala piata de tranzactionare a acestor titluri, pentru ca e important si pentru banci sa detina titluri de stat in portofoliul lor. Estimam ca circa 20% din piata totala a titlurilor sa fie listate la Bursa, de aceea aceasta cifra de 1miliard de lei pe perioada urmatoare mi se pare de o viziune moderata, dar realista", a mentionat Vosganian.

El a precizat ca vor fi listate titluri de stat din 26 de emisiuni cu maturitate mai mare de un an.

"Noi avem 26 de emisiuni de titluri care ar putea sa faca obiectul listarii. Este vorba numai de acele emisiuni cu maturitate mai mare de un an si care, avand aceasta perioada de maturitate, permit si un anumit comportament de piata al investitorului respectiv", a precizat ministrul.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Februarie 2020, 02:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter