- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Piata de training ar putea sa scada cu pana la 50% anul acesta

27 Aug, 11:45 • Redactia DailyBusiness
Piata serviciilor de training ar putea sa scada cu pana la 50% anul acesta fata de 2008, cand s-a situat la circa 32 mil. euro, a declarat pentru DailyBusiness.ro Bogdan Comanescu, managing seful agentiei de profil Accelera.
Piata de training ar putea sa scada cu pana la 50% anul acesta

Piata totala de training din Romania – care include tot ce inseamna „old life learning”, ceea ce se invata dupa facultate – a valorat circa 30-32 milioane euro in 2008, spune Comanescu, care precizeaza ca este vorba de o piata extrem de segmentata.

Previziunile specialistului, al carui business a incheiat anul trecut cu venituri de 600.000 euro, nu sunt foarte optimiste, in conditiile in care criza financiara si-a facut simtita prezenta puternic si in firmele care activeaza pe segmentul de resurse umane.

„Probabil ca anul acesta trainingurile vor atrage jumatate din vanzarile de anul trecut, sau un pic peste jumatate, pana spre 20 milioane euro. Si spun asta raportandu-ma la ceea ce se intampla in compania mea, dar si la concurenta. In plus, toti clientii nostri si-au redus proportional bugetele de training, cu circa 30%-40%”, a explicat Comanescu.

Printre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de training se numara nume ca Ascendis, Codecs sau TMI.