- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

3,2 mil. euro, fonduri UE pentru consilierea parintilor singuri ramasi fara job

09 Dec, 14:28 • Redactia DailyBusiness
Fundatia Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) va derula, in perioada decembrie 2010 - decembrie 2013, proiectul "Impreuna catre bunastare" finantat de UE cu 3,2 milioane euro. Proiectul isi propune sa acorde consiliere sociala, psihologica si medicala pentru 500 de familii monoparentale, in vederea insertiei lor profesionale.
3,2 mil. euro, fonduri UE pentru consilierea parintilor singuri ramasi fara job

Proiectul se va desfasura in parteneriat cu fundatia „Hope and Homes for Children” UK, Serviciul Public de Asistenta Sociala Baia Mare si Serviciul Public de Asistenta Sociala Simeria.

In cei trei ani de implementare a proiectului, vor fi consiliate social, psihologic si medical cel putin 500 de familii monoparentale din judetele Maramures, Satu Mare si Hunedoara.

Proiectul „Impreuna catre bunastare” va sprijini familiile monoparentale aflate in dificultate, prin interventii care sa le dezvolte abilitatile sociale si psihologice adaptabile la piata muncii. Sunt vizati 120 de parinti singuri, care vor fi consiliati sa se angajeze. Un numar de 200 de specialisti din domeniul asistentei sociale vor beneficia de instruire profesionala.

In regiunile Nord – Vest si Vest de dezvoltare a proiectului, exista un total de 34.000 de familii monoparentale vulnerabile pe piata muncii, cu greutati in gasirea unui loc de munca suficient remunerat pentru intretinerea membrilor familiei.

Un alt segment al proiectului va fi „Ghidul de proceduri in munca cu familiile monoparentale din perspectiva ocuparii pe piata muncii”, ghid care va putea fi accesat si consultat de catre specialistii din domeniu, dar si de catre parintii singuri care doresc sa fie informati.

Proiectul se concentreaza si pe dezvoltarea unei crese cu program adaptat, pe dezvoltarea unui centru de consiliere a familiilor monoparentale, pe crearea unui centru de formare profesionala pentru specialistii care lucreaza cu parinti singuri, precum si pe forme de sprijin material in vederea dezvoltarii sau reconversiei profesionale a acestor parinti. Activitatile din cadrul proiectului vor fi demarate de un grup multidisciplinar de experti, incluzand asistenti sociali, psihologi, medici si formatori cu experienta vasta in munca de consiliere a familiilor monoparentale.