CARIERE

Cati manageri romani au absolvit cursurile de business finantate de UE

21 noiembrie 2013, ora 18:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
student.jpg
Programul Online Business School, finantat cu fonduri europene, prin intermediul caruia a fost dezvoltata platforma gratuita de e-Learning www.bizschool.ro, ajunge la final, cu peste 6.800 de manageri din IMM-uri din toata tara care au absolvit cel putin unul din cele peste 100 de cursuri disponibile.  

Potrivit unui studiu realizat la inceputul proiectului, peste 70% din IMM-uri nu au oferit traininguri pentru angajatii lor, intre 2010 – 2011, in principal datorita costurilor aferente ridicate. 

In acest context, lansarea Online Business School a oferit o oportunitate, atat pentru angajatori, cat si pentru angajati, generand costuri zero pentru companii si crescand totodata nivelul de competente al managerilor care au urmat cursurile disponibile in cadrul platformei.

Depasind cu aproape 10% tinta estimata de studenti care au absolvit in total 36.000 de cursuri, proiectul se incheie pe 30 noiembrie 2013. Platforma de e-Learning - www.bizschool.ro - ofera o gama larga de instrumente educationale, cum ar fi cursuri online, simulari, clipuri video si webinarii, fiind completata cu interactiuni offline, cum ar fi cursuri in clasa, precum si doua schimburi de experienta in Grecia pentru studentii cu cele mai bune performante.

Cele mai populare instrumente de e-learning au fost simularile, cu peste 6.000 de persoane care au absolvit-o pe cea de vanzari. In ceea ce priveste cele mai populare cursuri online, cel mai mare numar de absolventi - aproximativ 1.200 - a fost raportat pentru "Promovarea intr-o pozitie de conducere", urmat de cele de "Negociere" si "Gestionarea timpului".

Webinariile cu cea mai mare prezenta au fost cele de "Antreprenoriat si start-up", "Promovare online pentru o afacere", precum si "Social Media". Pe platforma www.bizschool.ro a devenit disponibila recent si BizMarket, o platforma de colaborare online care permite schimbul de informatii si expertiza intre companii.Cel mai mare numar de absolventi de la Online Business School este din Bucuresti si Ilfov - 33% din numarul total - urmat de cel din regiunea de N-E (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui) - 16%, respectiv zona de N-V (Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj, Satu Mare) – 11%.

Cei mai multi dintre managerii care au absolvit reprezinta companiile care fac parte din sectorul Comert & Servicii, urmate indeaproape de cele din Industrie si Telecom. Cel mai mare numar de absolventi de la o singura companie a fost de 20.

Lansat in mai 2011, Online Business School a beneficiat de fonduri europene in valoare de aproximativ 4 milioane de euro, fiind co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational specific pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - "Investeste in oameni!". Participarea la Online Business School a fost disponibila oricarui manager roman de la o companie cu pana la 250 de angajati din mediul urban si rural.

Prin intermediul proiectului, managerii de IMM-uri din Romania au beneficiat gratuit de instruire online si de mentorat, pentru a-si dezvolta afacerile si aptitudinile profesionale. Cursurile sunt grupate in urmatoarele categorii: marketing, management, leadership, negociere, vanzari, comunicare, operarea pe calculator, dezvoltare personala, simulari, cursuri de limba engleza.
Platforma de e-learning www.bizschool.ro este dezvoltata si operata de Romtelecom, Bluepoint IT Solutions si OTEAcademy.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 18 Iulie 2018, 11:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter