- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Cum faci fata unui sef nesuferit

04 Aug, 13:39 • Redactia DailyBusiness
Faptul ca au un sef nesuferit este unul din principalele motive pentru care oamenii isi dau demisia. Forbes a alcatuit un set de sfaturi in sprijinul angajatilor care trebuie sa faca fata unui sef rau.
Cum faci fata unui sef nesuferit

Un studiu al Working America, organizatie aliata a AFL-CIO (American Federation of Labour and Congress of Industrial Organizations) arata ca peste 50 mil. de angajati din intreaga lume prefera sa suporte un sef nesuferit decat sa-si dea demisia si sa suporte consecintele economice.

Cea mai buna metoda de a face fata unui manager obsedat de detalii si de controlul in amanunt al angajatilor („micromanager” – n.r.) este sa-l tii mereu la curent. Ii poti trimite un memo sau o lista amanuntita a sarcinilor pe care le-ai indeplinit in cadrul unui proiect.

Sa faci fata unui sef agresiv poate fi o experienta neplacuta daca alegi varianta confruntarii directe. Daca aceasta este solutia aleasa, in primul rand trebuie sa cantaresti situatia si sa evaluezi cat de mult va fi afectata cariera ta in urma unei confruntari.

Daca seful tau are obiceiul sa se rasteasca la angajati, creand astfel un mediu de lucru ostil, ii poti spune ca nu dai randament maxim intr-o astfel de imprejurare si-l poti ruga sa negociati conditiile de la locul de munca.

Uneori, un sef care este perceput ca fiind „fraier” pentru ca nu se pricepe foarte bine la job-ul respectiv si mai degraba transmite ordinele de sus mai departe, te poate ajuta in cariera oferindu-ti oportunitatea de a te afirma prin atribuirea de mai multe proiecte.

Acest lucru poate fi bun pentru angajatii cu initiativa, insa altora le poate fi greu fara o persoana care sa-i ghideze indeaproape, situatie in care solutia este sa-i fortezi mana sefului sa iti critice munca si sa iti puna intrebari referitoare la aceasta.

Atunci cand esti pe punctul de a incepe activitatea intr-un nou loc de munca, cel mai bine este sa intri in contact cu cineva care lucreaza deja acolo. Astfel, poti afla mai multe despre viitorul sef punand intrebari cuiva din interior.

American Federation of Labor and Congress of Industrial Organizations (AFL-CIO) este o federatie voluntara din care fac parte 56 de sindicate nationale si internationale. AFL-CIO inglobeaza 10,5 milioane de membri, de la profesori si soferi de camion, la muzicieni si mineri, pompieri, fermieri, brutari, ingineri, editori, piloti si altii.