CARIERE

Cum iti mentii business-ul in top cu angajati mai putini

18 februarie 2009, ora 16:59   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
angajati-mediu.jpg
Pentru a mentine eficienta ridicata dupa ce o parte din angajati au fost concediati, una din solutii este restructurarea fiselor de post prin adaugarea de sarcini de natura similara sau prin transferarea catre angajati a unor sarcini specifice managementului, potrivit reprezentantilor firmei de HR Human Value International.
Desi disponibilizarea este ultima si cea mai putin indicata masura de reducere a costurilor de personal, alaturi de micsorarea salariilor - solutia cea mai putin agreata de personalul unei companii - multi dintre angajatorii romani s-au vazut nevoiti sa o aplice, pe fondul instabilitatii economice tot mai crescute.

Insa pentru a-si asigura pozitia pe piata si eficientizarea activitatilor cu un numar de angajati considerabil scazut, companiile pot aplica o serie de masuri care sa atenueze efectele crizei.

Prin schimbarea fisei de post "pe orizontala", angajatii preiau activitatile colegilor disponibilizati, pe care le impart cu superiorii lor.Daca se alege varianta transferarii sarcinilor "pe verticala", angajatii vor prelua direct o parte din activitatile prestate in mod normal de managerii lor.

Restructurarea organizationala este o alta metoda de eficientizare, care consta in pastrarea activitatilor primordiale ale companiei si externalizarea celor periferice.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ion a spus:
19/02/2009 11:02
Poate ar fi bine sa specificati ca salariile celor disponibilizati ar trebui redirectionate catre cei care vor prelua activitatile lor.
Pai ce simplu e sa angajezi o persoana ce corespunde unei anumite fise de post , persoana accepta angajarea considerand ca remuneratia este echitabila cu responsabilitatile, iar dupa 2 luni schimbam fisa postului si ii spunem omului ca va avea un volum dublu de munca pe acelasi salariu.Asta este gandirea unor manageri de 2 bani din romania , care nu iau in calcul ca acel angajat va deveni nemultumit, va face munca multa dar prost facuta , nemaifiind motivat si nu va mai trage cu compania ci se va gandi doar cum sa isi usureze munca fara sa urmareasca interesele companiei.
Asa ca se poate cadea din lac in put...poate domnilor ziaristi , ar trebui sa mentionati si aceste lucruri , deoarece pentru multi manageri "de carton" din Romania sunteti o sursa de inspiratie.....
 
Coman Claudiu a spus:
19/02/2009 13:37
Bine punctat Ion!Asa este!!!am lucrat la o multinationala cu manager roman(foarte proasta strategie),atunci cand colegii erau concediati sau isi dadeau demisia,sarcinile lor treceau in portofoliul colegiilor ramasi in cadrul organizatiei>>si salariile au ramas aceleasi. :(
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 25 Octombrie 2021, 06:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter