CARIERE

Femeia-sefa, mai prezenta in business-ul privat decat in sectorul public

12 iunie 2008, ora 15:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
afaceri-mediu.jpg
Femeile controleaza o treime din business-urile private din Romania, in timp ce afacerile publice sunt conduse, in proportie de 99% de barbati, potrivit Luminitei Sambotin, purtatorul de cuvant al Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Romania (CAFA).
Purtatorul de cuvant al CAFA a mai precizat ca femeile activeaza preponderent in industria usoara, showbiz, consultanta, design, sanatate, publicitate si media, relateaza NewsIn.

Un studiu realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala releva ca, dupa functia detinuta in firma, 71% dintre femeile de afaceri sunt asociati sau actionari in societatile comerciale, 8,4% presteaza o activitate economica independenta, iar 8,31% sunt membre ale asociatiilor familiale.

Din totalul femeilor de afaceri intervievate, 87,7% au avut initiativa unei afaceri ori au investit capital intr-o societate comerciala.In repartitia teritoriala a femeilor implicate in afaceri din Romania, pe primul loc se afla Capitala, cu 20,2%, iar pe ultimul loc se situeaza judetul Giurgiu, cu 0,6%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Octombrie 2021, 23:48
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter