CARIERE

Generatia care sparge rutina: Esti nascut in anii '90? Vezi ce joburi ti se potrivesc

07 iulie 2014, ora 00:04, autor(i): Andra Troasca   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
jump.jpg
Tinerii nascuti in anii '90, botezati generatia Millennials, sunt cei care vor sparge rutina de pe piata muncii. Ei le vor da mult de furca atat angajatorilor, cat si specialistilor in resurse umane. Citeste intr-un material DailyBusiness.ro cum se vor impaca multinationalele cu tendinta nestatornica a viitorilor angajati, dar si care sunt domeniile care le vor veni manusa aventurierilor.

Principalele caracteristici ale angajatilor de maine - generatia Millenials - tinerii nascuti in anii '90, tin de modul mai degraba artistic in care se exprima, de faptul ca acestia cauta in activitatile pe care le intreprind noutatea si neobisnuitul, surpriza si riscul, refuzand activitatile rutinante, potrivit Mihaelei Feodorf, proprietara Yourway Counselling.

Lideri innascuti

Un element important de care generatiile X si Y, cat si HR-ul trebuie sa tina cont, este acela ca generatiei Millenials ii plac pozitiile din care pot superviza direct si activ alte persoane si in care pot avea o parere critica in ceea ce priveste munca altora, ca sunt nascuti lideri autoritari.

Din acest context putem sa tragem concluzia ca HR-ul ar putea sa fie linistit ca angajand tineri cu acest profil isi poate asigura viitoarea linie manageriala”, spune Mihaela Feodorof.

Cateva dintre atuu-urile acestor tineri sunt definite de modul in care reusesc sa comunice, ca pot vorbi cu incredere cu persoane necunoscute pe teme variate, dar si ca sunt pragmatici, potrivit studiului.

Pragmatismul le dicteaza cariera

Asadar, care vor fi domeniile in care tinerii Millennials se vor simti in largul lor, profesiile care le vor fi "manusa" si in care vor fi productivi?Domeniile in care generatia Millenials isi va cauta drumul profesional tin de una din trasaturile de personalitate caracteristice lor: pragmatismul de care aminteam mai sus. Acesta ii determina sa aleaga sa studieze si sa performeze cu precadere in domenii cum ar fi finante, inginerie, afaceri, apoi cele definite de gestiunea relatiilor umane (resurse umane, drept, consultanta), si mai putin in aria socio-umana”, explica Feodorof.

De asemenea, vom vedea pe parcurs noi joburi, care sa rezoneze cu abilitatile generatiilor de viitori angajati, dar si cu modul in care acestia definesc viata profesionala.

“Cu siguranta se vor defini noi job-uri, asa cum s-a nascut si cel de web designer, pe care cu un deceniu in urma nu-l aveam descris. Aceasta activitate este potrivita persoanelor creative care au insa abilitati tehnice dezvoltate si pot functiona in orice sistem, fie el formalizat sau free lancing”, precizeaza oficialul Yourway.

Topul domeniilor care ii atrag

Interesele tinerilor Millennials au fost masurate cu ajutorului unui test vocational in cadrul studiului "Profilul angajatului de ieri si de maine. Diferente si atuuri ale angajatorului perfect”, derulat de Yourway. Studiul a surprins urmatoarele scale de interese:

- Arte (arte creative, arte interpretative)
- Stiinta si matematica (stiinte fizice, stiinte biologice, stiinte sociale, inginerie)
- Activitati in aer liber, practice (aventura, agricultura, meserii practice)
- Activitati in servicii (servicii personale, activitati familiale, servicii medicale)
- Predare si servicii sociale (predare, educatie elementara, servicii sociale)
- Administratie, Afaceri (finante, afaceri, munca de birou, vanzari)
- Roluri de munca legale, persuasive (drept, supervizare, consultanta profesionala, supervizare)
- Activitati literare – academice (jurnalism, redactare tehnica, realizare academica)

Citeste si 
Vor sa schimbe lumea, dar banii nu ii motiveaza. Cum isi pot gasi tinerii jobul de vis
Generatia care boicoteaza industria auto. De ce nu isi doresc tinerii masini?
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
caporalu a spus:
07/07/2014 12:43
Am inceput saptamana bine, cred ca e cea mai tare gluma de saptamana asta, cu siguranta nu are cum sa fie intrecuta :)))))
 
Victor Ionescu a spus:
07/07/2014 16:07
Ati uitat sa spuneti ca milennials sunt innebuniti dupa selfie-uri si ca pot fi sagetarori, capricorni, gemenci, raci, pesti, etc
 
Materialele zilei din CARIERE
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Ultima ora
Marti, 22 Ianuarie 2019, 15:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter