- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Guvernul a aprobat ordonanta care plafoneaza salariile directorilor din companiile nationale

29 Jan, 09:40 • Redactia DailyBusiness
Guvernul a aprobat ordonanta care stabileste ca indemnizatiile directorilor din companiile nationale de la nivel central si local vor fi mentinute si in 2011 la nivelul de anul trecut, a anuntat premierul Emil Boc.
Guvernul a aprobat ordonanta care plafoneaza salariile directorilor din companiile nationale

El a precizat ca plafonarea salariala va fi aplicata si in cazul membrilor din consiliile de administratie ale acestor companii. Ordonanta a fost aprobata in sedinta de vineri seara a Guvernului, potrivit Mediafax.

Totodata, Guvernul a aprobat, in sedinta speciala organizata vineri seara, ordonanta de urgenta care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Metodologia de recalculare a pensiilor militare stabileste ca procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit pana la sfarsitul acestui an si ca institutiile din sistemul de aparare vor fi cele obligate ca, pana cel tarziu la 31 octombrie 2011, sa identifice si transmita catre casele de pensii adeverintele privind veniturile obtinute de militari.

Recalcularea va continua luandu-se in calcul actele doveditoare ale veniturilor realizate lunar de catre actualii pensionari.

Conform proiectului de ordonanta obtinut de Mediafax, pensiile recalculate pe baza veniturilor realizate si a salariului mediu brut pe economie sau exclusiv pe baza salariului mediu brut pe economie, pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare si ale caror cuantumuri sunt mai mici decat cuantumurile aflate in plata in luna decembrie 2010, se mentin in plata in cuantumurile avute in luna decembrie 2010, incepand cu luna februarie 2011, pana la data emiterii deciziei de revizuire.