- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Manpower: Doar o companie din 7 va face angajari in intervalul aprilie-iunie

10 Mar, 14:33 • Redactia DailyBusiness
Sansele de a gasi un loc de munca in urmatoarele trei luni raman scazute, in conditiile in care doar 14% dintre companiile din Romania, care au participat la un studiu Manpower, si-au exprimat intentia de a face angajari, in timp ce 21% se gandesc la disponibilizari.
Manpower: Doar o companie din 7 va face angajari in intervalul aprilie-iunie

Studiul companiei de resurse umane Manpower a fost realizat pe un esantion de 750 de angajatori din Romania.

Potrivit aceluiasi studiu, 64% dintre angajatorii romani vor ingheta angajarile, dar nu vor face nici concedieri.

Previziunea neta de angajare in Romania, calculata in functie de numarul celor care anticipeaza o crestere a numarului angajatilor si cei care prevad o scadere, pentru perioada aprilie-iunie 2010 este de minus 7%, nivel mai bun decat cel inregistrat in primul trimestru (-11%), dar mai slab decat in aceeasi perioada a anului trecut (-4%).

Din punct de vedere geografic, cele mai bune perspective de angajare in urmatoarele trei luni sunt in sud-estul si centrul tarii, in timp ce zonele cele mai defavorizate sunt nord-vestul si sud-vestul, potrivit studiului citat.

Cele mai multe sanse de angajare au cei care isi cauta de lucru in comert si agricultura, in timp ce constructiile, transporturile, comunicatiile, restaurantele si hotelurile sunt cele mai defavorizate domenii din acest punct de vedere.

Grupul Manpower furnizeaza servicii de recrutare, formare profesionala, externalizare si consultanta in domeniul resurselor umane. Cu o retea mondialã de 4.100 de birouri in 82 de tari si teritorii, Manpower are 400.000 de clienti din toate sectoarele de activitate.

In Romania, Manpower este prezent din 2003, avand noua agentii in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Craiova si Ploiesti.