CARIERE

Pericolele verii la serviciu: 4 modalitati prin care poti invinge toropeala

10 iulie 2014, ora 00:06, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
summerjob.jpg
Vara se afla in plin avant. De acum, in fiecare saptamana trebuie sa ne confruntam cu lipsa unui coleg plecat in vacanta. Daca mai punem la socoteala si pauza proprie, cu lenea si depresia post-concediu, haosul e usor de intrevazut.

Toate aceste intreruperi ale programului normal de lucru, pe care vara ni le presare la tot pasul, pot influenta intr-un mod negativ productivitatea echipei si desfasurarea proiectelor. Dar asta nu inseamna ca poti sa motai pana in septembrie.

Daca oamenii sunt bucurosi sa lucreze pentru o anumita companie, entuziasmul lor nu ar trebui sa fie pus in repaus pe perioada verii. Altfel, lucrurile se pot destrama usor in cele cateva luni mai calde, spun specialistii citati de entrepreneur.com.

Iata 4 modalitati-cheie prin care se pot mentine rotile in miscare, atunci cand lenea verii bate la usa:

1. Politici clare privind vacanteleDaca vacantele angajatilor sunt planuite superficial, se pot instala foarte usor resentimentele si surmenajul. In plus, cei ramasi la job se pot simti ôdecuplatiö.

Ca angajatori, asigurati-va ca intreg periplul de cereri, planificari, aprobari si eventualele acoperiri ale golurilor din aceasta perioada se desfasoara ca la carte. Fiecare departament trebuie sa aiba solutii de sprijin dinainte stabilite, pentru a trece mai usor peste aceste luni dificile.á

2. Angajatii trebuie implicati in proiecte care sa le placa

Daca angajatii sunt entuziasmati de ceea ce fac, este mai probabil sa ofere proiectului respectiv timp, efort si atentie. Chiar daca nu poti sa comuti responsabilitati, lucreaza cu angajatii tai pentru a afla adevaratele lor ôputeriö si arii de interes, apoi fa-i sa se implice in proiecte care sa le permita sa isi foloseasca abilitatile.

Spre exemplu, ai probabil un asistent care iubeste creativitatea marketing-ului. Lasa-l sa lucreze la o campanie si sa participe la intalnirile importante pentru a invata sa tina haturile. De asemenea, poti dezvolta un nou set de calificari, de care compania va beneficia cu siguranta.

3. Programeaza timp pentru "joaca"
Cand angajatii stiu ca li s-a acordat acel ôplay timeö, sunt mult mai motivati sa se concentreze la munca pe care o au de facut. Asa ca planuieste un gratar sau un picnic ôcorporatistö.

Daca vrei sa trezesti lumea si mai mult, ofera in fiecare vineri jumatate de zi libera, in schimbul turarii motoarelor in celelalte zile. In acest fel, fiecare weekend de vara se va termina cu un inceput de saptamana in care startul va fi furat, deci productivitatea va fi mult mai buna.á

4. Recompenseaza-i pur si simplu pentru ca e vara

In tot decursul anului, e important sa recunosti meritele angajatilor si chiar sa ii rasplatesti, dar cand vine vara e si mai important sa faci aceste lucruri.

Cand cineva lucreaza din greu la un proiect sau atinge obiective indraznete de vanzari, in ciuda tentatiilor acestui anotimp, comporta-te ca si cum ar fi mare lucru. Recunoaste public meritele acelui salariat, si, eventual, acorda-i si o recompensa. Poti inventa un fel de premiu pentru productivitate exclusiv de vara pentru cei care chiar performeaza.

Citeste si Secretul productivitatii: De ce sa nu spui niciodata "Nu am avut timp"
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Februarie 2020, 02:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter