- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Piata de recrutari online atinge 8 mil. euro in 2008, cu 60% peste estimari

16 Oct, 12:28 • andra.gheorghe
Piata anunturilor de recrutare online va atinge o valoare de circa 8 milioane euro pana la finele anului, cu 3 milioane euro in plus fata de cele 5 milioane euro estimate de reprezentantii portalului de profil BestJobs, in 2007.
Piata de recrutari online atinge 8 mil. euro in 2008, cu 60% peste estimari

„In 2008 recrutarile online vor cifra 8 milioane de euro. Din pacate, pe fundalul crizei financiare care se pare ca va avea repercusiuni si asupra Romaniei, nu putem estima o valoare pentru anul viitor”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Constantin Ferseta, marketing managerul Neogen, compania care detine site-ul BestJobs.

Recrutarile pe Internet au raportat, totusi, o crestere semnificativa fata de anul precedent, cand au cumulat o valoare de piata de circa 3 milioane de euro, potrivit declaratiilor anterioare ale lui Calin Fusu, directorul general al Neogen.

Potrivit lui Constantin Ferseta, doar BestJobs a operat in perioada ianuarie-septembrie 2008 circa 120.000 de anunturi de recrutare, si estimeaza pentru acest an o crestere de 57% fata de 2007, cand au fost afisate pe sire 97.000 de oferte de job.

BestJobs este unul dintre cele mai importante site-uri de recrutare din Romania, 90% din veniturile portalului revenind din anunturi si cautari in baza de date, si 10% din publicitate.

Reprezentantii eJobs, unul dintre principalii concurenti ai BestJobs nu au raspuns intrebarilor adresate de DailyBusiness.ro.