- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Salariile de la Google, Yahoo sau Microsoft, dezvaluite pe un site nou lansat in SUA

11 Jun, 15:36 • Redactia DailyBusiness
Glassdoor.com, un site lansat marti noapte in SUA, isi invita vizitatorii, protejati de anonimat sa-si confrunte salariile cu cele practicate de concurenta. Specialistii in IT de la Google, Yahoo sau Microsoft care au facut deja publice aceste informatii au salarii cuprinse intre 92.000 si 119.000 $ pe an.
Salariile de la Google, Yahoo sau Microsoft, dezvaluite pe un site nou lansat in SUA

Site-ul foloseste informatiile furnizate de utilizatori pentru realizarea de topuri ale salariilor practicate in SUA de cele mai importante multinationale.

Ca urmare, in cazul Microsoft, in urma raspunsurilor din partea a 198 de angajati, se poate calcula ca un manager de proiect castiga in medie 92.000 de dolari, iar un inginer de soft 98.000 de dolari pe an.

In cazul Yahoo, un inginer de soft e platit cu 99.000 de dolari pe an, un director de marketing cu 97.000, iar un senior product manager castiga pana in 119.000 de dolari anual.

Google isi plateste inginerii de soft cu 99.000 dolari pe an si inginerii de soft seniori cu 117.000 de dolari pe an.

Site-ul Glassdoor.com fost gandit ca o platforma sociala, unde publicul poate afla detalii din viata interna a multinationalelor de top.

Publicul vizat sunt cei care se gandesc sa-si schimbe job-ul sau „sa-si verse of-ul”, in urma unei zile extenuante de munca, potrivit unuia dintre fondatorii site-ului, americanul Richard Barton.

Potrivit lui Barton, informatiile critice de pe site pot influenta negativ evolutia unor companii.

„Poate vor alege sa-si bage capul in nisip, dar ma indoiesc”, a comentat Barton.

Site-ul a primit deja un prim val de opinii.

Unul dintre cititori, marketing manager la Google, a scris despre companie: „Beneficiile sunt in regula, ca de exemplu faptul ca ofera mese zilnice gratis (cu toate ca in ultimul timp calitatea lasa de dorit). Managementul in schimb este absolut inutil, n-au idee cum sa coordoneze proiectele, isi lasa echipa de capul ei”.

Cu toate ca site-ul este gratis pentru toti utilizatorii, acestia trebuie sa furnizeze o serie de informatii pentru a-si deschide un cont pe Glassdoor.com. Informatiile referitoare la companiile Google, Cisco Systems Inc. si Microsoft Corp pot fi accesate si fara inregistrare.

Pentru a citi informatiile de pe site, utilizatorii trebuie sa raspunda la o serie de de intrebari referitoare la fostul si actualul loc de munca. Pentru a acesa baza de date cu detalii despre salarii, utilizatorii trebuie sa-si declare propriile venituri.

Cu toate datele colectate, Glassdoor realizeaza o compilatie de statistici- de la cei mai capabili CEO (marti a fost desemnata Diane Greene, CEO-ul Vmware, cu 4,5 puncte inregistrate dintr-un maxim de 5), si pana la topuri ale celor mai consistente salarii.

Evaluarile angajatorilor si ale salariilor practicate nu reprezinta o noutate pe online. Jobvent.com, Rateyouremployeramerica.com, Employerscorecard.com, Vault.com si Salary.com incearca de asemenea sa atraga comunitatile de angajati americani. In Romania, un site cu profil similar este DespreFirme.com.