- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Sanatatea si administratia publica au oferit cele mai multe joburi in T4

01 Mar, 11:32 • Redactia DailyBusiness
Rata locurilor de munca vacante a fost in ultimele trei luni din 2009 de 0,50%, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul precedent si cu 1,03 puncte comparativ cu aceeasi perioada din 2008, cea mai mare cerere inregistrandu-se in sanatate si asistenta sociala si administratie publica, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Sanatatea si administratia publica au oferit cele mai multe joburi in T4

Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (1,48%), administratie publica (1,09%) si in activitatile de intermedieri financiare si asigurari (0,95%). Cea mai mica valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,05%), hoteluri si restaurante (0,06%), respectiv in activitatile de tranzactii imobiliare (0,11%).

Ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice – grupa majora 2 (0,69%) si de lucratori operativi in servicii, comert si asimilati – grupa majora 5 (0,59%).

Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul membrilor corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice – grupa majora 1 (0,32%) si cea de mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor – grupa majora 7 (0,36%).

In profil teritorial, regiunea cu cea mai mare rata a locurilor de munca vacante a fost Nord-Est (0,97%), urmata de regiunea Vest (0,60%). In regiunea Sud-Est (0,21%), respectiv Nord-Vest (0,32%) s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator.