CARIERE

Sanatatea si administratia publica au oferit cele mai multe joburi in T4

01 martie 2010, ora 11:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
doctor.medie.jpg
Rata locurilor de munca vacante a fost in ultimele trei luni din 2009 de 0,50%, in scadere cu 0,3 puncte procentuale fata de trimestrul precedent si cu 1,03 puncte comparativ cu aceeasi perioada din 2008, cea mai mare cerere inregistrandu-se in sanatate si asistenta sociala si administratie publica, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
Cea mai mare cerere de forta de munca s-a inregistrat in activitatile de sanatate si asistenta sociala (1,48%), administratie publica (1,09%) si in activitatile de intermedieri financiare si asigurari (0,95%). Cea mai mica valoare a ratei locurilor de munca vacante s-a regasit in industria extractiva (0,05%), hoteluri si restaurante (0,06%), respectiv in activitatile de tranzactii imobiliare (0,11%).

Ocupatiile cele mai cautate de angajatori au fost cele de specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice - grupa majora 2 (0,69%) si de lucratori operativi in servicii, comert si asimilati - grupa majora 5 (0,59%).

Cea mai redusa disponibilitate a locurilor de munca s-a regasit in randul membrilor corpului legislativ ai executivului, inaltilor conducatori ai administratiei publice, conducatorilor si functionarilor superiori din unitatile economico-sociale si politice - grupa majora 1 (0,32%) si cea de mestesugari si lucratori calificati in meserii de tip artizanal, de reglare si intretinere a masinilor si instalatiilor - grupa majora 7 (0,36%).In profil teritorial, regiunea cu cea mai mare rata a locurilor de munca vacante a fost Nord-Est (0,97%), urmata de regiunea Vest (0,60%). In regiunea Sud-Est (0,21%), respectiv Nord-Vest (0,32%) s-au inregistrat cele mai scazute valori ale acestui indicator.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter