- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Studiu: Oferta de job-uri online a crescut cu peste 20% la inceputul lunii

11 Mar, 15:51 • Redactia DailyBusiness
Numarul total de anunturi de angajare online active a crescut cu peste 20%, la 26.715 la 1 martie, comparativ cu nivelul de 22.155 consemnat la 1 februarie, potrivit unui studiu al motorului de cautare joburi Balaur.ro.
Studiu: Oferta de job-uri online a crescut cu peste 20% la inceputul lunii

Acest studiu a fost facut pe un esantion de joburi provenind din principalele 22 de site-uri cu oferte de joburi, avand un grad de reprezentativitate estimat de 73%.

Cea mai mare crestere a numarului de anunturi s-a inregistrat in domeniul Management\ Consultanta, unde s-au publicat cu 35% mai multe anunturi fata de cate erau publicate la 1 februarie (exceptand ofertele de Multi-Level Marketing, care au crescut cu 58%).

Trendul general a fost de crestere, singurele domenii care au inregistrat scaderi fiind Sanatate/Medicina (-0,3%), Transport (-3,7%) si Distributie (-10,2%).

Desi numarul total de joburi oferite pentru romani in strainatate a inregistrat o crestere de 16%, pe majoritatea tarilor cu cele mai multe oferte se pot observa scaderi importante. Exceptie face Grecia, cu o crestere notabila de 18,4%, care o aduce pe locul doi la numarul de joburi oferite, si Ungaria, cu o crestere de 6,5%.

Domeniile cu cele mai multe locuri de munca sunt in continuare Vanzari/Comert, IT/Telecomunicatii si Finante/ Contabilitate/Asigurari. Domeniul Turism/ Restaurante a inregistrat o crestere de 17,4% a numarului de anunturi si a surclasat Relatii Clienti, care se afla acum pe locul 5.

Balaur.ro, lansat in decembrie 2009, indexeaza 22 dintre cele mai importante site-uri de profil din Romania.