CARIERE

"Tarina Frantei": A ramas orfana la 7 ani si acum detine o avere de peste 6 mld. dolari

01 februarie 2016, ora 00:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Margarita.jpg
Margarita Louis-Dreyfus este una dintre cele mai bogate femei de afaceri din lume, cu o avere estimata la 6,4 miliarde de dolari. "Tarina", asa cum ii spune presa franceza, nu a avut insa o viata prea usora. Citeste incredibila poveste a acestei femei care vrea sa razbata in lumea barbatilor.

Margarita Louis-Dreyfus s-a nascut Margarita Bogdanova in Leningrad (actualul Saint Petersburg), Rusia, pe 1 iulie, 1962.

In mod tragic, parintii ei au murit intr-un accident de tren cand ea avea doar 7 ani. A fost crescuta de bunicul sau,
Leonid Bogdanov, care s-a asigurat ca aceasta sa mearga la scoala. Ea a studiat Dreptul la Moscova.

Dupa finalizarea studiilor s-a angajat ca agent de vanzari pentru piese de calculatoare la
Laytron AG, scrie BusinessInsider.Viata sa urma sa se schimbe radical in 1988, in cadrul unui zbor de la Zurich catre Londra, cand l-a cunoscut pe Robert Louis-Dreyfus.

Se pare ca in timpul zborului, Marg
arita l-a intrebat pe Robert Louis-Dreyfus cat e ceasul, iar el i-a aratat o poza cu cainele sau de rasa. De atunci, ea a ramas atasata de acesta.

Robert Louis-Dreyfus a crescut in Paris, provenind dintr-o familie bogata. El nu era insa un elev prea bun, neluand Bacalaureatul din prima. Se pricepea insa la poker. Din castigurile de la poker  a reusit de altfel sa-si plateasca studiile la Harvard.

Si-a facut propia avere salvand companii in situatii financiare dificile precum Adidas si Saatchi & Saatchi.

Robert si Margarita Louis-Dreyfus s-au casatorit in 1992, iar Margarita a devenit sotie si mama cu norma intreaga, dar si cetatean elvetian. Cei doi au impreuna trei copii.

In timpul casatoriei, Robert si-a crescut averea si a devenit cel mai mare actionar al echipei de fotbal Olympique de Marseille in 1996.


In 2000, el a revenit in cadrul afacerii familiei din agricultura, Louis-Dreyfus Group, infiintata de strabunicul sau in 1851.

In 2009, Robert Louis-Dreyfus a murit de leucemie la 63 de ani. Inainte de a muri, acesta a infiintat o companie cu sediul in Amsterdam,
Akira BV, prin care controla detinerea din cadrul Louis-Dreyfus Group.

El a numit-o pe Margarita administrator al firmei. Ea a ajuns astfel presedintele Louis-Dreyfus Group si al clubului
Olympique de Marseille.

Dupa moartea sotului, ea a trebuit sa lupte pentru a castiga respectul celor din companiile pe care le controla. "E o lume a barbatilor, iar majoritatea nu iau in serios femeile", a spus Margarita Louis-Dreyfus intr-un interviu pentru Bloomberg.

Ea le-a spus in 2012 jurnalistilor ca scopul sau este sa pastreze afacerea pentru fiii ei, aceasta fiind si ultima dorinta a sotului ei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: ipopescu@yahoo.com
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Materialele zilei din CARIERE
12 iunie 2018, ora 14:44 in Cariere | 85 vizualizari | 0 comentarii
Smartree Romania are un nou Director Operațional
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Steliana Rizeanu
Clinica Aquamarin in colaborare cu Centrul de formare Eurostudy va invita la un curs de formator autorizat acreditat CNFPA; participantii la curs...
Miercuri, 20 Iunie 2018, 00:29
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter