COMPANII

10 tendinte care vor schimba infrastructura in urmatorii 5 ani

21 martie 2013, ora 13:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Infrastructura.jpg
Sectorul infrastructurii s-a confruntat cu numeroase provocari in 2012. Guvernele au depus eforturi pentru a atrage proiecte pe piata, dintre care, insa, putine au fost cele care s-au materializat. Institutiile financiare au continuat sa fie prudente, stabilitatea economica a ramas evaziva, iar activitatile comerciale au fost restranse.

Trei dintre liderii la nivel international ai KPMG in sectorul infrastructurii - Nick Chism, James Stewart si Stephen Beatty - fac o retrospectiva a anului 2012 si identifica 10 tendinte care se asteapta sa schimbe modul in care va evolua sectorul infrastructurii in viitor.
  • Povara costurilor se muta catre consumator. Consumatorii din intreaga lume incep sa simta primele simptome ale costurilor antrenate de proiectele de infrastructura.
  • Guvernele trebuie sa devina mai active. Nu toate proiectele de infrastructura pot atrage investitii private ľ in special in conditiile actuale de piata.
  • Afluxul de proiecte s-a diminuat, dar isi va reveni. Anul trecut a fost caracterizat de o criza a tranzactiilor in infrastructura.
  • Atentia se indreapta asupra oraselor. Orasele au devenit focarul de activitate economica al unei natiuni.
  • Folosirea la maximum a investitiilor existente. Pe masura ce investitorii fac mari eforturi pentru a ridica de la sol noi proiecte, tot mai multa atentie se acorda obiectivelor deja existente.
  • Rezilienta urca pe primele locuri in agenda de lucru. Protejarea obiectivelor de valoare de impactul dezastrelor ľnaturale sau nu - este prin urmare un element critic pentru stabilitatea economica si politica.
  • Aparitia unor noi modele de infrastructura. Schimbarea modelelor de infrastructura este de asemenea catalizata si de dorinta de a se obtine o mai buna eficienta operationala.
  • Progresul rapid al tehnologiei. Tehnologia are potentialul pentru a rezolva multe din problemele cele mai critice ale lumii in sectorul infrastructurii.
  • Reducerea costurilor - in centrul atentiei. Dorinta de a investi depaseste cu mult capacitatea de finantare.
  • Lupta pentru talent si specializare devine mai acerba. Posibil unul dintre cele mai mari si mai subapreciate obstacole in calea noastra de a raspunde provocarilor tot mai mari din sectorul infrastructurii este lipsa de specializare si talent.
äPrioritatile sunt numeroase, iar constrangerile bugetare mari pentru Romania anilor 2013-2020ö, a afirmat Daniela Nemoianu, Executive Partner, KPMG in Romania.

äFie ca este vorba de Coridoarele de autostrazi IV sau IX, de reactoarele 3 si 4, de reabilitarea sistemelor de irigatii sau de sistematizarea cursurilor de apa pentru prevenirea inundatiilor, de modernizarea porturilor, aeroporturilor si cailor ferate sau de mega-proiectul de cercetare ELI, de infrastructura in sanatate si educatie, toate acestea, la care se adauga proiectele regionale si locale, implica un exercitiu amplu de proiectii strategice sustenabile sistemic pe termen mediu si lung, capabilitati de administrare si management extinse din partea autoritatilor si institutiilor publice, resurse specializate si dedicate acestui segment important (inclusiv prin crearea unei entitati separate care sa gestioneze si sa controleze evolutia in bune conditii a unor proiecte de infrastructura complexe), capacitatea de propune proiecte rentabile, viabile si eligibile pentru absorbtia banilor europeni, eficienta si transparenta la toate nivelurile si pe parcursul tuturor etapelorö, a mai spus Nemoianu.

KPMG este o retea globala de firme de servicii profesionale care furnizeaza servicii de audit, consultanta fiscala si in domeniul afacerilor. Activeaza in 156 de tari si are 152.000 de angajati.áIn Romania si Republica Moldova, grupul isi desfasoara activitatea in cadrul celor sase birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara si Chisinau. in prezent dispunem de un numar de peste 650 de angajati si parteneri, atat cetateni romani, cat si straini.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Iunie 2019, 19:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter