- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

100 de angajati ai unor hoteluri SIF Transilvania din Covasna au intrat in somaj

05 Jan, 14:28 • Redactia DailyBusiness
Peste 100 de angajati de la hoteluri din Covasna, apartinand societatii de investitii financiare SIF Transilvania, au intrat de luni, 5 ianuarie, in somaj, dupa ce astfel de masuri au fost anuntate la sfarsitul anului trecut.
100 de angajati ai unor hoteluri SIF Transilvania din Covasna au intrat in somaj

Cei 104 angajati care au intrat in somaj provin de la doua hoteluri din Covasna, aflate sub patronatul SIF Transilvania, si care urmeaza sa intre in reabilitari capitale in aceasta primavara, potrivit NewsIn.

SIF Transilvania detine in regiune 3 hoteluri: Cerbul, Caprioara si Covasna, dintre care ultimul va fi demolat si reconstruit. Celelalte doua vor intra in reabilitare si se vor inchide temporar.

Herman Rosner, presedintele Camerei de Comert si Industrie Covasna, a declarat ca, recent, conducerea SIF Transilvania a aprobat o prima transa de investitii pentru hotelurile sale, in valoare de 15 milioane euro, incepand din luna ianuarie.

Valoarea totala a investitiei ar putea ajunge la 40 milioane euro. In urma cu 2 ani, SIF Transilvania, CCI Covasna si Consiliul Judetean au incheiat un protocol in care este prevazuta dezvoltarea turismului si infrastructurii in judet si in statiunea Covasna, care prevede si aceasta investitie.

La sfarsitul anului trecut au fost anuntate in Covasna peste 200 de disponibilizari, iar in luna decembrie, la nivelul judetului se inregistrau peste 6.600 de someri, rata somajului fiind de 7,3%.